ANNONSEspot_imgspot_img

-Vil kunne arrangere konserter med plass til 2000 mennesker

Storstilt utbygging av Quality Hotel Panorama på Tiller. -Vi vil fortsatt være et hotell for nærmiljøet, lover hotelldirektør Bjørnar A. Kristiansen.

«Melkekartongen» får nå en storebror. I slutten av august startet byggingen av et nytt hotelltårn på 20 etasjer i tilknytning til Quality Hotel Panorama.

Hotellet vil også få en splitter ny konferansesal med plass til hele 1250 personer, og en flerbrukssal på 750 m2. Det er en sal hotelldirektør Bjørnar A. Kristiansen har flere planer for.

-Salen er primært tenkt til konferanser og kongresser, men vi vil også kunne kjøre konserter og events med plass til hele 2000 personer.

Kristiansen gleder seg også over å innføre kjedens nye restaurantkonsept «Brasserie NÒR»

-Stikkord er kortreist mat og drikke, kvalitetsråvarer og spesialinnredede lokaler for å få den rette stemningen. Den nye restauranten vil i høyeste grad også være myntet på lokalbefolkningen som vil få egen inngang ved uteserveringen, forklarer Kristiansen.

Hotelldirektør Bjørnar A. Kristiansen ved Quality Hotell Panorama

Under utbyggingen vil imidlertid tilbudet ved hotellet være betydelig redusert.

-Under utbyggingen vil vi ikke kunne ha hverken konferanser eller andre arrangementer som konserter og julebord. I desember vil vi imidlertid åpne opp for vår populære julelunsj, lover hotelldirektøren.

Kåret til årets hotell

I fjor ble hotellet på Tiller kåret til årets Quality-hotell i Norden. Prisen ble delt ut under «Vinterkonferansen» i Stockholm som hvert år samler tusenvis av hotellkjedens ansatte.

-Det er med stor ydmykhet og ære at vi mottar en slik pris. Jeg er stolt over alle ansatte som har stått på, vært fleksible og gitt alt de siste to årene, som jo har vært svært krevende. Derfor er dette mer enn ansattpris enn en hotellpris, sier en fornøyd Kristiansen.

I begrunnelsen til juryen het det at hotellet gjennom «kreativ form for drift, unike tilbud og konsepter» med stor suksess klarte å holde hotellet åpent under hele pandemien.

Quality Hotell Tiller ble kåret til årets hotell i Norden i 2021. Her fra prisutdelingen i Stockholm.

Det ble også lagt vekt på hotellets god arbeidsmiljø og lave turnover i arbeidsstokken, samt hotelldirektørens evne til å «stråle og inspirere» med sine «crazy ideas» og evne til å tenke utenfor boksen.

Signalbygg

Byggingen av det ny hotelltårnet vil ledes av entreprenørselskapet HENT AS. Selskapet, som har sitt hovedkontor i Trondheim, er i dag en av Norges største totalentreprenører og prosjektutviklere.

Selskapet har siden starten i 1980 vært en involvert i byggingen av flere signalbygg i både inn- og utland, blant annet flere hoteller.

HENT har stått bak blant annet «Mjøstårnet», som regnes som verdens høyeste trehus, det nye Comfort hotellet på Kastrup med Nord-Europas største konferansesenter, og det som av mange omtales som ett av landets vakreste hotell – «Fýri Resort» på Hemsedal.

I Trondheim har HENT stått bak et annet hotelltårn, nemlig Scandic Lerkendal. Selskapet var også den del av milliard-renoveringen av Brittania Hotel.

Prosjektleder i HENT, Eskil Kulsetås

Prosjektleder Eskil Kulsetås i HENT AS forteller at det nye hotelltårnet på Tiller er et tilsvarende spennende prosjekt å være med på.

-Helt klart. «Melkekartongen» har jo siden 80-tallet vært ett av Trondheims mest kjente landemerker og er et bygg mange kjenner til.

Selv om byggearbeidene nå er godt i gang, vil det først være på nyåret at man for alvor vil se at det skjer ting på tomta.

-Fra januar vil råbygget vokse med én etasje omtrent hver eneste uke. Frem til da vil det jobbes med kjeller og fundament, forteller Kulsetås.

Og når det gjelder arbeidet med fundamentet så har prosjektlederen det som nok vil være en gladnyhet til beboere og næringsdrivende på Tiller og omegn.

-Bygget er prosjektert på en slik måte at vi unngår støyende spuntarbeider. I stedet vil det etableres støttemurer. Støybildet vil dermed bli et helt annet, forklarer Kulsetås.

LANDEMERKE: Det nye hotelltårnet vil bli 75 meter høyt og rage godt over «Melkekartongen».(Illustrasjon. LINK Arkitektur og Pir II)

Selv om det er et omfattende byggeprosjekt som nå er i gang så vil arbeidene i liten grad påvirke folk som ferdes i området.

-I forbindelse med etableringen av støttemuren så vil veien mellom hotellet og Tillertorget kunne bli stengt i en kort periode. Utover det vil alle bilveier og gang- og sykkelveger være åpne under hele byggingen, opplyser Kulsetås.

I forbindelse med byggingen av det nye hotelltårnet så vil det etableres ny gang- og sykkelveg langs den enveiskjørte vegen mellom Tillertorget og hotellet.

Det nye hotelltårnet skal etter planen stå ferdig sommeren 202

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSEspot_img

Siste eAVIS:

spot_img

SISTE SAKER