ANNONSEspot_imgspot_img

Sjekk de herlige turbildene til sykkelentusiast Roger (60)

Muskelsyke Roger Nesshaug (60) fra Heimdal har syklet Bymarka rundt i over 20 år. Sommer som vinter.

-Jeg trives aller best ute grytidlig om morgenen. Da har jeg ofte bymarka helt for meg selv. Som regel drar jeg av gårde i 07-tiden om morgenen, men det hender jeg slenger meg på sykkelsetet allerede i 04-tiden.

I over 20 år har Roger Nesshaug (57) fra Heimdal fartet bymarka rundt på sykkel. 57-åringen lider av en såkalt progredierende muskelsykdom noe som gjør det vanskelig å skulle gå lengre turer.

-Jeg kan heller ikke gå noe særlig på ski da balansen ikke er den beste. Sykkel derimot er midt i blinken, forklarer Nesshaug som mener de mange sykkelturene er den viktigste årsaken til at han fortsatt er i relativt god form.

Selv om Nesshaug i dag er uføretrygded, er han allikevel en aktiv mann.

-Jeg jobber av og til litt på 3T Rosten i tillegg til at jeg er med i støtteapparatet på sykkellinja ved Melhus videregående skole. For to år siden var jeg også med å starte foreningen «Heimdal sykkel»

-Har du noen favorittplasser i marka?

-Selv om jeg har fartet mest i Bymarka så må jeg nok si at det er Leinstrandmarka som er favorittområdet. Det er imidlertid perler overalt bare man våger å slippe naturen inn i sinnet. Det å sitte ved Theisendammen i 05-tiden om morgenen og se på at beveren jobber er fantastisk.

-Du sykler året rundt. Da er det kanskje ikke noe som heter «dårlig vær»?

-Absolutt ikke. Jeg liker meg faktisk best når det regner, sludder eller snør. I ruskevær ser jeg ting i perspektiv, tenker klokkeklart og løser hverdagsproblemer. Ruskværstrening er min egen form for terapi og meditasjon.

Roger Nesshaug (Foto: privat)

Når Nesshaug er ute på sine sykkelturer er aldri kameraet eller mobilen langt unna. Nå ønsker 57-åringen å dele noen av bildene fra sine mange sykkelturer.

-Jeg setter pris på livet og føler meg privilegert som får oppleve naturen som vi har så tett innpå oss i Trondheim. Mitt håp er at bildene mine kan være med på å motivere andre til å komme seg mer ut.

 

Månen fascinerer meg. Bildet er tatt ved Sølvskakkeltjønna (Foto: Roger Nesshaug)
Skjelbreia, ikke langt fra Grønlia. (Foto: Roger Nesshaug)
Ved Halsetaunet. Fin vinterstemning. Her stopper jeg alltid. (Foto: Roger Nesshaug)

Et fantastisk kveldslys rett nedenfor Stykke (Foto: Roger Nesshaug)
Lysfest mellom Lian og Stykke, ei uforglemmelig kveldsstund. (Foto: Roger Nesshaug)

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSEspot_img

Siste eAVIS:

spot_img

SISTE SAKER