-Tiller hadde gjort seg med noen flere høyhus

Hotellkongen Petter Stordalen mener det er god miljøpolitikk å bygge høyt. Selv ble han overrasket over hvor høyt det nye hotelltårnet på Tiller faktisk er.

-Annonse-spot_img

-Det var litt rart å se hvor liten den gamle «Melkekartongen» så ut ved siden av det nye hotelltårnet. I mitt hode så har «Melkekartongen» alltid vært et høyt bygg, forteller Stordalen.

Mandag var hotellkongen på plass da Quality Hotel Panorama inviterte samarbeidspartnere og leverandører til festmiddag i den nye kongressavdelingen.

En kongressavdeling Stordalen sier for alvor vil sette hotellet på Tiller på konferansekartet.

-Jeg har sett mange konferansefasiliteter på norske hotell og det er lite som slår dette. Med 8 meter under taket, en kapasitet på 1.250 mennesker og et hi-tech lyd- og lyssystem så ligner den største konferansesalen mer på en «katedral» enn et møtelokale. Du får en skikkelig «Wow»-følelse når du kikker opp i taket.

Flere gjester ved Quality Hotel Panorama benyttet anledningen til en selfie med Petter Stordalen da hotellkongen denne uken var innom hotellet

Stordalen sier den største konferansesalen, som har fått navnet «Tiller Scene» er som skapt for konserter og events.

-Tiller Scene er den første ordentlige konsertscenen i Trondheim syd. At hoteller er med på å skape møteplasser og aktivitet i nærmiljøet er utrolig viktig selv om det ikke alltid er like mye penger i det, forklarer han.

-Fornuftig å bygge høyt

Med sine 74 meter er det nye hotelltårnet på Tiller et av Trondheims høyeste bygg. Kapasiteten er mer enn doblet og er nå på 327 rom.

-Noen mener kanskje at vi har bygget for høyt og stort. Vel, den samme kritikken kom også da Müller hotell ble bygd på 80-tallet og da Fokus Bank bygde sitt kontorbygg på andre siden av E6.

TETT TIDSDKJEMA: Det var mye å rekke over da Petter Stordalen var innom Quality Hotel Panorama. Her sammen med kommunikasjonssjef Ida Holen og kreativ rådgiver Simen Leander Ringen i Strawberry. Hotelldirektør ved Quality Hotel Panorama Bjørnar A. Kristiansen på andre siden av bordet.

Stordalen forteller at han lærte mye om det å bygge høyt da gamle Hotel Viking i Oslo, som senere ble Clarion Hotel Christiania, skulle bygges om.

-Da var det mange konservative krefter som sa at det ikke burde bygges høyt i Oslo. Man hadde Postgirobygget og det fikk holde. Så kom Miljøpartiet som fortalte hvor miljømessig effektivt det faktisk var å bygge i høyden. I de fleste store byer i verden så ser man i dag at det å bygge i høyden faktisk er god miljøpolitikk.

Flere høyhus på Tiller

Bystyrepolitikerne skal i høst vedta ny KPA som skal vare frem til 2034. KPA er den overordnede planen som bestemmer hva de ulike områdene i Trondheim skal brukes til

De ansatte ved Quality Hotell Panorama synes det var kjekt å få Petter Stordalen på besøk. F.v.: Sandra Nakstad, Connie Østlund, Petter Stordalen, Lisbeth Groven og hotelldirektør Bjørnar A. Kristiansen

I sine innspill går både Arbeiderpartiet og Sentrum-Høyre inn for å åpne opp for flere høyhus i utvalgte områder av byen.

I innspillet fra Sentrum-Høyre partiene nevnes Tiller spesifikt som et område hvor det godt kan bygges høyt.

Det er tanker Stordalen mener høres fornuftig ut.

-Jeg var solgt på Tiller som et område for fremtiden allerede i 1987. I området rundt City Syd mener jeg det fint kan bygges flere høyhus. Med riktige bygg tror jeg det vil være med på å heve områdets estetiske kvaliteter.

Hotelldirektør Bjørnar A. Kristiansen (t.v.) og Petter Stordalen er begge enige om at det fint kan bygges flere høyhus på Tiller.

I tillegg til det nye hotellet på Tiller er Strawberry også i gang med en utvidelse av Clarion Hotel på Brattøra som allerede er et av Skandinavias største kongresshotell.

-Vi har store ambisjoner for Trondheim. Bare de siste årene har vi investert rundt 650 millioner kroner på hotellene våre i byen. Og vi vil fortsette å investere. Vi samarbeider blant annet med E.C. Dahls Eiendom om et større hotell-prosjekt ved Nyhavna, avslutter Stordalen.

LES OGSÅ: Dette er Trondheims høyeste bygg og byggverk – Bydelsnytt.no

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER