Menighet bygger nytt forsamlingshus på Ringvål

Den Læstadianske Forsamling etablerer seg nedenfor boligkomplekset Ringvål Park.

-Annonse-spot_img

Den Læstadianske Forsamling i Trondheim har fått godkjent søknaden om å få bygge et nytt forsamlingslokale på en større tomt nedenfor boligkomplekset Ringvål Park.

Forsamlingshuset vil ha et bruksareal på 1046,8 m2 og vil benyttes til gudstjenester, kristendomsundervisning og andre aktiviteter.

Hovedrommet i bygget vil være en forsamlingssal med ca. 170 sitteplasser, med mulighet for økning til 200 ved spesielle anledninger.

Det er ingenting å si på utsikten fra det planlagte forsamlingshuset i Ringvålvegen 350. Til høyre i bildet sees Gaulosen naturreservat

Flere beboere i Ringvål Park har vært negativ til prosjektet da man mener et kristent forsamlingslokale vil føre til ekstra støy i helgene.

Enkelte har også ment at bygget ikke passer inn i parkområdet rundt det tidligere Ringvoll Sanatorium som på begynnelsen av 2000-tallet ble ombygd til leiligheter og gitt navnet Ringvål Park.

Andre stiller seg kritisk til at det blir gitt anledning til å bygge et forsamlingshus på et område som er regulert til «allmennyttige formål»

Det planlagte forsamlingshuset til Den Læstadianske Forsamling i Trondheim (Tegning: Incube Architecture)

I et tilsvar til nabomerknadene skriver Den Læstadianske Forsamling at man ikke er noen «lukket» menighet og at alle er velkommen innom forsamlingshuset.

Videre skriver man at det i Norge lenge har vært en tradisjon for at kirkebygg, menighetshus og bedehus er godt integrert i samfunnet.

Det gamle barnehagebygget på tomta har stått tomt i mange år og er planlagt revet.

I følge Den Læstadianske Forsamling i Trondheim er det i dag rundt 120-140 personer tilknyttet menigheten. Normalt oppmøte på gudstjenester er på 50-100 personer.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER