Gunvor (49) er ny leder i Ringvålskogen barnehage

Gunvor Krognes har tatt over som ny daglig leder av friluftsbarnehagen på Skogly etter Stine Mari Moen.

Tekst: Marie Brøvig Andersen

Etter nesten ti år med den erfarne barnehagelæreren Gunvor Krognes ved roret, er det nå tid for et lederskifte i Ringvålskogen barnehage på Skogly.

På nyåret overtok Stine Mari Moen som daglig leder og har allerede kommet godt i gang i sin nye rolle. På barnehagens årsmøte den 20. mars ble stafettpinnen formelt overrakt henne.

Stine Mari er utdannet barnehagelærer med fordypning i natur og friluftsliv og begynte i Ringvålskogen barnehage i november 2020 som pedagogisk leder.

Gunvor Krognes blir takket for god innsats gjennom mange år av styreleder Håvard Oterhals (Foto: Marie Brøvig Andersen)

Hun hadde et lite opphold høsten 2023 før hun kom tilbake som ny daglig leder i 2024. Hun kjenner derfor godt til barnehagen og hva den står for, og gleder seg til å videreutvikle den i samme ånd.

Mat og friluftsliv

Ringvålskogen barnehage er en foreldredrevet barnehage med et styre bestående av foreldre som får være aktivt med å påvirke barnehagehverdagen til barna sine.

Barnehagen har fokus på variasjon i hverdagen, med både inne- og uteaktiviteter. De har flere naturlekeplasser i skogen rundt barnehagen som brukes aktivt.

Et av fokusområdene til Ringvålskogen barnehage er den gode matopplevelsen. (Foto: Ringvålskogen barnehage)

Ringvålskogen barnehage er en barnehage som gir rom for undring, eventyr, oppdagelser, naturglede, samarbeid, vennskap og lek, med naturen som ramme og inspirasjon.

Et av fokusområdene barnehagen har hatt over lengre tid er den gode matopplevelsen. Det er etablert kjøkkenhage der barna får plante grønnsaker og urter, og hvor man lærer om vekst, sesonger og bærekraftig matproduksjon.

Barnehagen har egen kokk, og når grønnsakene er klare, tilbereder de dem sammen enten inne på kjøkkenet eller ute på tur. Kokken er også med på tur, og barna har ukentlig vårmmåltider tilberedt på bål ute i skogen.

Kreativiteten har fritt spillerom på barnehagen på Skogly (Foto: Ringvålskogen barnehage)

For både Gunvor og Stine Mari er det viktig å ha voksne ansatte som tar barna på alvor, lytter til deres nysgjerrighet og gir dem rom til å utforske samtidig som de er med dem i leken.

De vet at den beste læringen skjer når barna får være aktive deltakere i sitt eget eventyr i trygge rammer.

Ringvålskogen barnehage har noen ledige plasser, så hvis du ønsker at barna dine skal vokse opp med skogens magi rett utenfor barnehagedøra, er Ringvålskogen barnehage stedet å være.

Et eventyr som gir en solid ballast å gå videre ut i verden med når barnehagetiden er over.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER