Ungdom fra Saupstad deltar i unik vandreforestilling

Forestillingen "Utopia - Et drømspel fra Saupstad" vises i COOP-bygget på Saupstadsenteret lørdag 16. og søndag 17. mars.

Hvilke drømmer har folk på Saupstad for fremtiden, og hvordan kan man bevare håpet i tid hvor verdenssamfunnet står overfor mange ulike kriser?

Fem ungdommer i alderen 16-18 år fra Saupstad er med når vandreforestillingen «Utopia – Et drømspel» nå settes opp i Trondheim. Forestillingen ble første gang vist på Tøyen i Oslo i 2021.

-Forestillingen viser ungdom som bærere av framtida, og at det derfor er avgjørende å la deres tanker og drømmer om fremtiden bli hørt og synliggjort, forteller Ingeborg Dugstad Sanders i DansiT – Koreografisk senter.

DansiT står sammen med Rosendal Teater og Trøndelag Teater som produsenter for den lokale utgaven av forestillingen som vises på Saupstadsenteret førstkommende helg.

Sanders forteller at DansiT og Rosendal Teater er opptatt av kunst som engasjerer seg i verden og som arbeider med lokalsamfunnet på ulike måter.

-Begge institusjoner har en interesse for kunstnerisk arbeid som utfordrer oss til å tenke annerledes om oss selv, hverandre og verden rundt oss og som utfordrer hva scenekunsten kan være.

Utopia

Bak selve prosjektet står den norske koreografen og regissøren Maja Roel som også har ansvaret for regien og koreografien av forestillingen i Trondheim.

Lokale ungdommer deltar i forestillingen «Utopia – Et drømspel fra Saupstad». (Foto: Atle Auran / Rosendal Teater)

Med seg har hun to utøvere som var med i forrige versjon – scenekunstner Henrik Hoff Vaagen og dramatiker og scenekunstner Ibrahim Fazlic fra Trondheim. I tillegg har de med de to trondheimsbaserte utøverne Berit Rusten og Nina Wollny.

Scenograf, komponist, lysdesigner og produsent har vært tett med i prosessen med å skape forestillingen og få alt på plass.

-Det kunstneriske teamet har ønsket å skape en forestilling hvor både publikum og Saupstad blir en aktiv del av verket. Dette er gjort ved å samle inn drømmer fra bydelens innbyggere som har blitt en del av forestillingens manus, forklarer Sanders.

De fem ungdommene som er med i forestillingen ble valgt ut etter utlysning og verksted på Boxen fritidsklubb på Saupstad.

-Ungdommen har ulik bakgrunn og erfaring innen scenekunst, blant annet fra Fargespill, Musikalfabrikken og dramalinja på Cissi Klein. Det viktigste har imidlertid vært nysgjerrighet og interesse for prosjektet.

Forestilling

«Utopia- Et drømspel fra Saupstad» vises i Coop-bygget på Saupstadsenteret lørdag 16. og søndag 17. mars kl. 13 og 19

-Coop Midt-Norge har vært en av flere gode støttespillere for prosjektet. De har gitt en raus leieavtale på sine lokaler på Saupstadsenteret noe som var avgjørende for prosjektets kvalitet og kontakt med bydelen, forteller Sanders.

“Betal det du kan” er konseptet for Rosendal Teaters billettpriser. Det går ut på at du betaler det du kan ut fra egen økonomi – med priser fra 75 – 400 kr pr. billett.

-Det er kun 30 publikummere pr. forestilling, så ikke vent med å kjøpe billett, avslutter en entusiastisk Sanders.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER