336 leiligheter i Heimdal sentrum innflyttes denne sommeren

HEIMDAL Smedparken med 109 leiligheter og Kirkeringen 2 med 142 er allerede utsolgt og innflyttet. Om tre måneders tid skal også Blomkvartalet med 85 boenheter pluss Coop Extrta-butikk, tannlegesenter og bank/eiendomsmegler, være bruksklart.

-Annonse-spot_img

Med en gjennomsnittlig husstandsstørrelse på 1,5 personer vil de 336 nye boenhetene sentralt på Heimdal romme i overkant av 500 mennesker. Noen av leilighetskjøperne kommer fra eldre bebyggelse i området, de fleste mer langveis fra. Et rikt utvalg av butikker og et meget godt kollektivtilbud gjør Heimdal til et attraktivt sted å bo både for ung og gammel.

– Dette kaller vi en skikkelig salgssuksess, sier eiendomsmegler Thomas Løbakk i Heimdal Eiendomsmegling til Heimdalsbladet etter at den aller siste av de 142 leilighetene i Kirkeringen 2 ble solgt og innflyttet i slutten av mai. Han betegner prosjektets plassering i det sentrale bydelsbildet som optimal, boligstandarden høy med smarte løsninger og solrik utsikt.

Prisrekord
Allerede i fjor høst ble en stor, sørvendt leilighet øverst i bygningen langs Heimdalsveien – med den fredede ravinedalen nedenfor som nærmeste «nabo» – solgt for 12,5 millioner kroner. Dette ble sagt å være rekord i boligpris på sørsiden av Trondheim.

Utbygger av Kirkeringen 2 er Bissmiet AS, et selskap som eies med 50 prosent hver av Heimdal Bolig (Roar Munkhaugen) og brødrene Dag og Steinar Søbstad. Consto Midt-Norge AS har vært hovedentreprenør.

OMDISKUTERT Den pigmenterte betongen som Blomkvartalet er kledd med, er omdiskutert blant heimdalingene. Byggherre Trym Bolig mener de tre terrakotta-nyansene skal gi et mykt fargespill. Bak Uno X-stasjonen og Fellini ligger det tre år gamle Trym-prosjektet Heimdal Atrium.

– Med 100 prosent utsolgte Kirkeringen 2 gjentar Bissmiet AS sine tidligere salgssuksesser på Heimdal, sier Thomas Løbakk. Han nevner Bringebærhagen, Åsheim Hage og Kirkeringen 1 som eksempler på prosjekter som også ble svært godt mottatt i markedet.

Høyhus ved Smedbrua
Smedparken-prosjektet ligger mellom Heimdalsveien og Dovrebanen, kloss inntil tverrforbindelsen Smedbrua, som i en god del år nå har vært gang- og sykkelvei. Den høyeste av de fire tettliggende blokkene som utgjør Smedparken, rager åtte etasjer til værs.

De 109 leilighetene i Smedparken er gjennomgående små, varierende fra 32 til 70 kvadratmeter.

Miljøprosjekt
Utbyggeren, Bolig Norge, erklærer seg grunnleggende opptatt av bærekraft og miljø som bærebjelker i sine prosjekter, og har i tråd med dette klart å få Smedparken godkjent av Husbanken som miljøprosjekt.

Dette innebærer bygging etter høyere krav enn for standard boligprosjekt – og mulighet for kjøperne til å få 85 prosent Husbank-finansiering av kjøpesummen. Bolig Norge-sjef Pål Morten Oxaal opplyser til Heimdalsbladet at rundt halvparten av Smedparken-kjøperne har benyttet seg av denne muligheten.

Oxaal er i det hele tatt vel fornøyd med gjennomføringen av prosjektet. Totalentreprenør SpennArmering AS var ferdig med selve byggingen ved månedsskiftet mars/april, og samtlige boenheter er forlengst solgt.

Nå i det siste har arbeid pågått med legging av plen og tilsåing av utearealene i Smedparken. Bygging av et digert anlegg for sykkelparkering er også i gang på et areal tett opp til jernbanelinjen.

OMDISKUTERT Den pigmenterte betongen som Blomkvartalet er kledd med, er omdiskutert blant heimdalingene. Byggherre Trym Bolig mener de tre terrakotta-nyansene skal gi et mykt fargespill. Bak Uno X-stasjonen og Fellini ligger det tre år gamle Trym-prosjektet Heimdal Atrium.

Ni usolgt i Blom
I Blomkvartalet ligger det an til innflytting i de 85 leilighetene fra begynnelsen av september. Ifølge prosjektsjef Morten Fiskvik i utbyggerselskapet Trym Bolig er ni leiligheter ennå usolgte. I dette prosjektet varierer størrelsen på boenhetene fra 40 til 107 kvadratmeter.

Trym Bygg og Anlegg AS er totalentreprenør for Blomkvartalet, som aller nederst – under bakkenivå – får parkeringsareal på to plan. Her blir de også 50 offentlige p-plasser, som et stykke på vei kan avhjelpe den prekære mangelen på slike plasser i Heimdal sentrum.
Boligene i Blomkvartalet blir å finne fra tredje etasje og oppover, samtlige med privat balkong eller terrasse.

Extra-åpning 14/9
I den høye førsteetasjen vil en Coop Extra-butikk legge beslag på 850 gulv-kvadratmeter. Coop Prix Heimdal, som for drøye to år siden ble nedlagt og revet for å gi plass til Blomkvartalet, var til sammenligning 370 kvm stor.

Viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, Bjørn Vik-Mo, sier til Heimdalsbladet at mens gamle Prix aldri nådde så mye som 20 millioner kroner i årsomsetning, er målsetningen for nye Coop Extra i Heimdal sentrum 50 millioner kroner. Åpning av nybutikken er planlagt til torsdag 14. september.

Butikksjef-stjerne
Vik-Mo kan også fortelle at Laila Stavheim, som var butikksjef på Prix Heimdal frem til nedleggelsen tidlig i 2021, kommer tilbake i tilsvarende stilling i nye Coop Extra i Blomkvartalet. Stavheim selv bekrefter dette overfor Heimdalsbladet, og sier at hun ser frem til «hjemkomsten». Hun er bosatt på Kattem.

Under fraværet fra Heimdal har Laila Stavheim hatt lederstilling ved flere Prix’er i Trondheim. Bjørn Vik-Mo bemerker at Stavheims kvaliteter som butikksjef bekreftes av at den ene av disse i to år på rad ble kåret til «Norges beste Prix».

fyfvgugvuvuvgufufgv

Tannhelse og bank
Inn i Blomkvartalets første etasje kommer også Heimdal Tannlegesenter AS flyttende fra nabobygningen i nord. Flyttedato antydes til 29. august.

Tannhelsebedriften har rett og slett vokst fra lokalene i hjørnegården Ringvålveien 2. I tillegg til fem tannleger og én tannpleier sysselsetter senteret et antall tannhelseskretærer. Større og mer tidsmessige lokaler betyr økt kapasitet og dermed muligheter for flere pasienter.

Den tredje næringsaktøren som får plass i Blomkvartalets nedre etasje, er Sparebank 1 SMN Bank

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER