Kolstadflaten BL negativ til etablering av møtelokale

-Annonse-spot_img

I flere år har de tidligere butikklokalene til Botan Marked på Kolstadflata 41a blitt benyttet som møtelokale uten at dette har vært i samsvar med reguleringsplanen.

Dette ønsker man nå å rette opp i og har derfor søkt om en bruksendring av lokalene fra forretning/kontor til møtelokale. I søknaden heter det at plasseringen av lokalene har gjort det vanskelig å få på plass nye næringsaktører.

Videre heter det at gjeldende reguleringsplanen er over 50 år gammel, og at mye har
skjedd bydelen siden den gang.

Det vises blant annet til at det i dag er en «helt annen sammensetning av mennesker enn det var den gangen«, og at det i dag er flere mennesker med flerkulturell bakgrunn.

Disse menneskene har i følge søknaden ikke tilgang til forsamlingssteder «på denne siden av byen» hvor man kan samles rundt sine religiøse aktiviteter eller andre samlinger.

Styret i Kolstadflaten borettslag sier man har mottatt klager fra beboere når det gjelder parkeringen ved de tidligere butikklokalene i Kolstadflata 41 a.(fra kommunens sakspapirer)

Bruken av bygget som et forsamlingslokale vil derfor være et «kjærkomment og nødvendig bidrag i området», og vil være «svært godt tilpasset behovene som finnes i området«.

Frykter ulykker

Kolstadflaten borettslag stiller i en nabomerknad seg negativ til en bruksendring av lokalene. I en nabomerknaden heter det at beboere har klaget på «ureglementert parkering» på gang- og sykkelsti, samt på borettslagets plasser.

Styret i borettslaget frykter dette kan føre til ulykker da det ferdes barn i alle aldre i det aktuelle området.

I et tilsvar til nabomerknaden skriver ansvarlig søker at man ønsker å rydde opp i både støy- og parkeringsproblemer.

Det vises til at eiendommen har et «begrenset uteareal» som kan benyttes til parkering, men at den ligger svært gunstig til med tanke på kollektivtrafikk.

Saken ligger nå hos byggesakskontoret.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER