Kolstadflaten BL negativ til etablering av møtelokale

I flere år har de tidligere butikklokalene til Botan Marked på Kolstadflata 41a blitt benyttet som møtelokale uten at dette har vært i samsvar med reguleringsplanen.

Dette ønsker man nå å rette opp i og har derfor søkt om en bruksendring av lokalene fra forretning/kontor til møtelokale. I søknaden heter det at plasseringen av lokalene har gjort det vanskelig å få på plass nye næringsaktører.

Videre heter det at gjeldende reguleringsplanen er over 50 år gammel, og at mye har
skjedd bydelen siden den gang.

Det vises blant annet til at det i dag er en «helt annen sammensetning av mennesker enn det var den gangen«, og at det i dag er flere mennesker med flerkulturell bakgrunn.

Disse menneskene har i følge søknaden ikke tilgang til forsamlingssteder «på denne siden av byen» hvor man kan samles rundt sine religiøse aktiviteter eller andre samlinger.

Styret i Kolstadflaten borettslag sier man har mottatt klager fra beboere når det gjelder parkeringen ved de tidligere butikklokalene i Kolstadflata 41 a.(fra kommunens sakspapirer)

Bruken av bygget som et forsamlingslokale vil derfor være et «kjærkomment og nødvendig bidrag i området», og vil være «svært godt tilpasset behovene som finnes i området«.

Frykter ulykker

Kolstadflaten borettslag stiller i en nabomerknad seg negativ til en bruksendring av lokalene. I en nabomerknaden heter det at beboere har klaget på «ureglementert parkering» på gang- og sykkelsti, samt på borettslagets plasser.

Styret i borettslaget frykter dette kan føre til ulykker da det ferdes barn i alle aldre i det aktuelle området.

I et tilsvar til nabomerknaden skriver ansvarlig søker at man ønsker å rydde opp i både støy- og parkeringsproblemer.

Det vises til at eiendommen har et «begrenset uteareal» som kan benyttes til parkering, men at den ligger svært gunstig til med tanke på kollektivtrafikk.

Saken ligger nå hos byggesakskontoret.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Siste eAVIS:

spot_img

SISTE SAKER