Elever på Spongdal stilte opp for Demensaksjonen

Torsdag 21. september gikk elevene som bøssebærere på Byneset

Det var elever på 8. trinn og med valgfaget «Innsats for andre» som på denne måten stilte opp for den årlige informasjons- og innsamlingskampanjen i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

-Elevene skal gjennom demensaksjonen bli beviste på hvordan frivillig arbeid og frivillighet kan utgjøre en forskjell for grupper i samfunnet, forteller Julie Blåsberg som er lærer i faget «Innsats for andre».

Julie Blåsberg (bildet) er lærer i faget «Innsats for andre»

Blåsberg forteller at faget også skal gjøre elevene bevisste på verdien av å gjøre noe for andre uten å forvente noe tilbake.

Ved å delta i demensaksjonen har elevene fått kunnskap og erfaring rundt hvilken planlegging som kreves for å utføre frivillig arbeid.

-I forbindelse med planleggingen av bøssebæreraksjonen, har elevene gjort en stor innsats i både å lage plakater, flygeblader og en nettside for å nå ut til flest mulig, opplyser Blåsberg.

Demensaksjonen arrangeres hvert år i tilknytning til den internasjonale alzheimerdagen 21. september. Årets kampanjeperiode for demensaksjonen er fra 18. til 24. september.

Innsamlede midler vil gå til demensforskning og lokale demensaktiviteter.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER