20 år med ringer og smykker i gull og sølv

I 20 år har Heimdal Gull og innehaver Roald Bremnes stått til tjeneste for heimdalinger og andre som har vært på smykke- og gavejakt.

-Annonse-spot_img

Roald Bremnes meglet aksjer og hadde et godt levebrød. Men som den utadvendte og sosiale personen han var ble det en for ensom tilværelse.

Roald fikk nyss om at gullsmed Sverre Larssen på Heimdal vurderte å trekke seg tilbake.

Etter et kort, men hyggelig kafebesøk ble de to enige, og Roald Bremnes stod med butikknøkkelen i hånda, til en vel innarbeidet gullsmedbutikk som ble startet 41 år tidligere i lokalene hvor Heimdal Mote holder til i dag.

–Jeg ser lyst på fremtiden her på Heimdal. Heimdalinger har vært og er superlojale mot oss som lokal næringsaktør. I tillegg har vi kunder også fra Leinstrand, Melhus og Klæbu, og mange har fulgt oss fra midtby-tida også, forteller Bremnes til Heimdalsbladet.

Heimdalssmykket

Et stykke inn i den daglige driften fikk Roald en idé. –Jeg spurte meg selv: ”Hva er egentlig Heimdal?” Han konfererte med historielaget, og ble oppmerksom på at lagets eget symbol var Heimdalsplogen.

Selve Heimdalsmykket er et stort, åpent sølvsmykke som har fått flere former og bruksområder etter hvert. Heimdalsplogen er sentral, med flere norrøne elementer som skjold, øks og dragehoder. Det ble både øredobber, anheng, kniv og beltespenner.

Og plog ble det. –Det er jo fantastisk egentlig, sier Roald Bremnes. –En plog, produsert i ei smie her på Heimdal, ble eksportert til Amerika. Det er litt av en bragd, å klare
og selge og eksportere en så stor gjenstand til et annet kontinent, sier Bremnes

Nå preger plogen både smykker, kniver og beltespenner. Hovedproduktene er naturligvis mer «vanlige» gullsmedvarer.

–Butikken ble pusset opp for en tid tilbake og vareutvalget blir stadig fornyet, sier Roald Bremnes.

Håndgravering

Bremnes forteller at en av spesialitetene til Heimdal Gull er håndgravering.

–Det er et utdøende yrke men vi har heldigvis greid å holde det i hevd. Vi har svært mange oppdrag fra fjernt og nær, men mest lokalt.

Butikken ble pusset opp for en tid tilbake og vareutvalget blir stadig fornyet, sier Roald Bremnes.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER