Starter byggingen av nye Saupstad Torg i oktober

Lørdag 9. september kan de som ønsker bli heist opp med kran slik at man selv kan se hvordan utsikten vil være fra de ulike etasjene.

-Annonse-spot_img

Etter flere år med utredninger, høringer og politisk behandling går det nå mot byggestart for nye Saupstad Torg.

-Vi satser på å være i gang med gravingen og grunnarbeidene nå i oktober. Litt ut på nyåret vil arbeidet med selve råbygget være i gang. Går alt etter planen så vil de første leilighetene være innflyttingsklar tidlig på våren 2025, forteller Christoffer Søbstad i Rett Hjem Bolig.

Første byggetrinn av nye Saupstad Torg vil være de to punkthusene til venstre (Fotomontasje: Rett Hjem Arkitekter)

Boligprosjektet Saupstad Torg vil bestå av hele 260 leiligheter fordelt på flere leilighetsbygg og to større punkthus med henholdsvis 6 og 9 etasjer.

Leilighetsbyggene vil bygges på toppen av det nye kjøpesenteret som vil fungere som et splitter nytt og urbant bydelssentrum for området. I kjøpesenteret planlegges det både dagligvarebutikk, restauranter, kafe, frisør, apotek og treningssenter.

Grønne takterrasser, gågate med uteservering og lekeplasser vil i følge utbygger bidra til å skape et «levende og pulserende» nærmiljø.

Grønne takterrasser, lekeplasser og en gågate med uteservering vil i følge utbygger bidra til et levende og pulserende nærmiljø (Illustrasjon: Rett Hjem Arkitekter)

-Saupstad Torg er mer enn bare et boligprosjekt. Det er et byutviklingsprosjekt som vil fungere som et løft for hele området. Vi tror nye Saupstad Torg vil bidra til å gjøre Saupstad til en enda mer attraktiv bydel å bo i, forteller Søbstad som i mai gikk inn som ny samarbeidspartner for Kolstad Håndball.

50 solgte leiligheter

Prosjektleder og eiendomsmegler Petter Bang Møllersen i Heimdal Eiendomsmegling forteller at salget er godt i gang.

-Vi har allerede solgt 50 leiligheter noe vi er godt fornøyd med. Erfaringsmessig så kommer det store «rushet» når selve byggingen har startet.

Møllersen forteller at mange av de som har gått inn og kjøpt leilighet er folk som allerede bor i området.

Petter Bang Møllersen i Heimdal Eiendomsmegling (t.v.) og utbygger Christoffer Søbstad i Rett Hjem Bolig sier nye Saupstad Torg vil bli et løft for bydelen

-Vi har flere kjøpere fra både Kolstadflaten borettslag, Ringvegen borettslag og Midteggen borettslag. Fellesnevneren er at man ønsker en mer moderne standard og en lettere hverdag. For mange er det å kunne ta heisen ned til kjøpesenteret og parkeringskjelleren et viktig moment.

Møllersen opplyser at man har satt opp et eget visningshus som er åpent mellom 15 og 16 på tirsdager og 11 og 12 på torsdager.

Lørdag 9. september lover Møllersen en helt spesiell visning for de som da tar turen innom Saupstadsenteret.

-Denne dagen vil vi rigge oss til med en heisekran(!) på parkeringsplassen hvor de som ønsker kan bli heist opp til de ulike etasjehøydene. På den måten vil man selv kunne se hvordan utsikten vil være fra de ulike etasjene, avslutter Møllersen.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER