City Syd AS kritisk til planer om ny vaskehall ved Uno-X

Mener en ny bilvaskehall ikke vil øke bydelens attraktivitet, men derimot føre til økt trafikk.

Uno-X Mobility Norge AS vil rive eksisterende butikkbygning og vaskehall på stasjonen ved City Syd og erstatte dette med nye selvbetjente bilvaskehaller.

Byggesakskontoret godkjente forrige uke rammesøknaden og gav samtidig dispensasjon fra reguleringsplanens arealformål – Sentrumsformål.

Sentrumsformål innbefatter forretninger, tjenesteyting og boligbebyggelse, kontor, hotell/overnatting og bevertning, herunder nødvendig grøntareal til bebyggelsen.

Byggesakskontoret mente en bilvaskehall vil kunne bli oppfattet som en «positiv funksjon» i et sentrumsområde hvor det i dag finnes flere store parkeringsplasser.

Man mente også at tiltaket kunne bidra positivt til en «aktiv og levende fasade».

Kritisk

City Syd AS, som eies 50/50 av Storebrand og Coop Midt-Norge, har nå påklaget rammetillatelsen og dispensasjonen.

Selskapet mener en dispensasjon vil «undergrave hensikten med utviklingen av tomten» samtidig som det kan «utsette gjennomføringen av den vedtatte reguleringsplanens intensjone

I klagen heter at man at man «vil støtte opp under midlertidighet som vil kunne styrke bydelen og dens innbyggere«, men at man har «svært vanskelig» for å se at en bilvaskehall vil øke bydelens attraktivitet annet enn å føre til «ytterligere økt trafikk«.

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

Siste eAVIS:

spot_img

SISTE SAKER