Kvinne fra Heimdal svindlet for 480.000 kroner

Trodde hun hjalp alpinisten Aksel Lund Svindal. Les meldingene kvinnen fikk.

3Siden 10. februar 2022 og inntil nylig har heimdalskvinnen og «Aksel Lund Svindal» utvekslet om lag 1800 meldinger gjennom WhatsApp, epost, telefoner, Facebook og Messenger.

Aksel Lund Svindal falt stygt i Kitzbühel i januar 2019. Som sportsinteressert sendte hun noen trøstens ord til Aksel Lund Svindals fanside på nettet. Med nær en halv million følgere ventet hun ikke svar, og fikk det heller ikke.

Ikke før februar 2022 da «Aksel Lund Svindal» plutselig henvendte seg til henne på nett.

–Det var jo smigrende å bli kontaktet. Han fortalte at han hadde et behov for å snakke med folk utenfor alpinmiljøet for å «rense hjernen for grums», forteller kvinnen til Heimdalsbladet.

1800 meldinger
Kontakten ble etter hvert bedre og hyppigere.

–I ettertid har jeg nok sett at jeg på sett og vis ble «kartlagt». Han ville vite mye om min situasjon, hvem som var mine venner, hvilken familie jeg hadde og så videre, forteller kvinnen.

«Aksel» var raus med kjærlighetserklæringene. (fra kvinnens telefon)

Etter en tid kom det meldinger på Facebook og Messenger som kunne lyde slik:

”Hei, kjære, hvordan har du det? Dette er Aksel Lund Svindal”.

Meldingene ble gjerne fulgt av bilder hvor «Aksel» smiler og er sammen med hunden sin, venner, andre kjente personer eller poserer ved en Porsche.

Det kom fram at forholdet til kjæresten var elendig og at han heller foretrakk å være sammen med heimdalskvinnen. Meldingene ble i økende grad fylt av hjerter og blomster.

Men så kom problemene.

«Aksel» var kommet i konflikt med sin østerrikske manager og var havnet i husarrest og avskåret fra å disponere kontoene sine. Med et privat forbruk på om lag 55.000 kroner per måned var det krise.

Kunne heimdalskvinnen hjelpe sin helt?

Hun hadde vært skeptisk. Hvorfor skulle den attraktive idrettshelten legge slik elsk på akkurat henne? Hun krevde som en slags kontroll at ”Aksel” sendte bilder hvor han gjorde spesielle fakter som hun hadde bedt om.

«Aksel» sa han var i en vanskelig situasjon og trengte hjelp fra heimdalskvinnen. (fra kvinnens telefon)

–Det kom nokså raskt tilbake, kanskje ikke akkurat det jeg hadde krevet, men godt nok til å overbevise meg.

Pågangen fra ”Aksel” var intens, og ble i økende grad gjengjeldt, i en slik grad at hun sendte den første porsjonen fra sine sparepenger.

Mystisk pakke
–Han ønsket å få penger overført som bitcoin, det kunne jeg ikke. Da kom det forslag om å overføre til en utenlandsk konto, men det ville ikke banken min tillate. Så ble det avtalt å overføre til en norsk konto via en god venninne av ham tilknyttet et spedisjonsfirma på Vestlandet, forteller kvinnen.

Situasjonen for ”Aksel” i Østerrike ble samtidig stadig mer prekær. Imidlertid var han så heldig at han omsider fikk adgang til bankboksen sin, der han hadde diverse smykker til om lag 10 millioner kroner liggende.

Kunne heimdalskvinnen bistå ham med å ta imot denne pakken inntil han fikk solgt innholdet?

Det gjorde hun. Etter en tid kom det melding fra spedisjonsfirmaet på vestlandet at tollvesenet hadde tatt beslag i pakken, og det krevdes at det ble betalt om lag 300 000 kroner for å få pakken ”frigitt”.

Heimdalskvinnen tok opp lån for å skaffe pengene, og sendte beløpet til en norsk bankkonto. Pakken kom likevel aldri.

Svindlet
Kontakten mellom heimdalskvinnen og ”Aksel Lund Svindal” har pågått inntil nylig.
På Valentinsdagen 14. februar fikk hun blomster med hyggelig hilsen fra ”Aksel”.

”Aksel” avslørte at han hadde mørke tanker om livet og fremtiden. Dette bidro til at hun bestemte seg for å hjelpe «idrettshelten» økonomisk.

Svindleren, eller svindlerne, har i tillegg bedt henne om ytterligere å overføre fem summer på tilsammen 1,2 millioner kroner.

Kvinnen har etter at hun skjønte at hun hadde blitt lurt tryglet og bedt om å få pengene sine tilbake. Nå ligger håpet i at en politianmeldelse kan føre til oppklaring

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER