Heimdal G16 sikter mot nasjonalt sluttspill i håndball

-Det kommer til å bli beintøft men gutta har et godt utgangspunkt, forteller trenerprofil Willy Refsnes. Lørdag 14. oktober møter klubben Begsøy og Harstad på hjemmebane i Heimdalshallen.

-Annonse-spot_img

For første gang har et guttelag fra Heimdal håndball kvalifisert seg til en nasjonal serie.

I begynnelsen av september endte Heimdal G16 opp på en solid 2. plass i sin kvalikgruppe og sikret dermed spill i Bringserien.

-Gutta har snakket om Bringserien i to år så at vi klarte å kvalifisere oss smakte utrolig godt. Bringserien et jo det største et G16-lag kan være med på i håndball, jubler en storfornøyd Ronny Sundberg som er sponsor- og markedsansvarlig for laget.

Totalt 42 jentelag og 24 guttelag fra hele landet har kvalifisert seg til Bringserien for sesongen 2023/2024.

-Det kommer til å bli en del utgifter knyttet til reising, men heldigvis har vi allerede fått inn en del penger fra våre sponsorer. Totalt har vi et budsjett på rundt en halv million, forteller Sundberg.

Sundberg forteller at laget nå har en stall på 10 spillere.

-Vi mistet dessverre noen spillere før sesongen, men vi har fått god hjelp av årsklassen under, gutter 08, som har en 4-5 spillere som er med og bærer gruppa.

Trenerteam

Når Heimdal G16 nå debuterer i den nasjonale Bringserien så er det med et solid trenerteam i ryggen

Trener Willy Refsnes har stor tro at G16-laget til Heimdal håndball kan markere seg i Bringserien.

For to år siden hentet Heimdal håndball inn tidligere landslagspiller Vegard Samdahl som treningskoordinator for klubbens trenere. Før sommeren gikk imidlertid Samdahl inn som fast trener for Heimdal G16.

Det samme gjorde trenerprofil Willy Refsnes som har vært trener i Utleira i en årrekke.

-Heimdal G16 er et spennende lag som har utviklet seg mye bare siden sommeren. Laget består av mange gode individualister som nå skal drilles på det å spille på lag, forteller Refsnes.

Trenerteamet består også av to assistenttrenere – Hilde Sørø og Anders Sunde.

Nasjonalt sluttspill

Refnes forteller at målet er å komme til sluttspill i Bringserien men at det vil bli tøft.

-Det kommer til å kreve mye. I Bringserien møtes landets beste spillere så her må vi kjempe for hvert poeng. Gutta har imidlertid et meget godt utgangspunkt så dette skal bli spennende, sier den erfarne håndballtreneren.

Trener Willy Refnes (t.v.) og sponsor- og markedsansvarlig Roy Sundberg håper på sluttspill i Bringserien for Heimdal G16.

I tillegg til Bringserien har Heimdal G16 også kvalifisert seg til regionseriespill.

-Vi har allerede fått tildelt to arrangement i Heimdalshallen. Lørdag 14. oktober kommer Bergsøy og Harstad på besøk, mens vi lørdag 25. november skal spille mot Vadsø Turn og Tiller/Utleira, forteller Sundberg.

Sundberg håper folk på Heimdal vil kjenne sin besøkelsestid.

-Vi har fått utrolig mye positiv feedback fra fra folk som synes det er flott at klubben nå endelig har kvalifisert seg til en nasjonal serie for guttelag. Vi håper derfor på «stinn brakke» i Heimdalshallen på de to dagene.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER