Therese (35) er fjerde generasjon frisør på Heimdal

-Selv om det kanskje lå litt i kortene at også jeg skulle bli frisør så har jeg aldri følt på noe "tvang" fra familien, forteller Therese Grande Dragsten (35) som i fjor tok over som daglig leder i familiebedriften.

I over 100 år har familien Grande drevet frisørsalong. I dag driver familieselskapet T. Grande Frisør AS to salonger – en på Lerkendal stadion og en i Heimdal sentrum.

På Heimdal holder salongen til i et eldre trehus fra 1921 i Heimdalsvegen 8b. Et trehus kommunen mener er med på å ivareta Heimdals stedsidentitet og som derfor er foreslått vernet.

-Det er sjarm og sjel i bygget og vi trives kjempegodt her. Det har vært drevet frisørvirksomhet i gården i mange tiår. Min far tok over lokalene i 1999 etter Ingar Olsen, forteller Therese Grande Dragsten (35)

Grande Frisør på Heimdal holder til i et eldre trehus (i bakgrunnen) i Heimdalsvegen 8b

35-åringen bor i dag på Melhus sammen med mann og parets to døtre på 11 og 14 år.

Når hun ikke er på jobb i salongen bruker Therese store deler av tiden på å følge opp barna på ulike fritidsaktiviteter. Tur med hunden og sosialt samvær med familie og venner står også høyt på lista.

Frisøryrket

Therese forteller at hun tidlig fattet interesse for frisøryrket.

-Interessen for hår og praktisk arbeid har vært der så lenge jeg kan huske. Valget om å bli frisør ble nok tatt allerede på barneskolen. Selv om det kanskje lå litt i kortene at også jeg skulle bli frisør, så har jeg aldri følt på noe «tvang» fra familien, smiler hun.

«Lærlingtiden» startet allerede da Therese var jentunge på 90-tallet.

-Jeg hadde en del Barbie-dukker som fikk stadig kortere og kortere hår. Jeg var også så heldig at gamle klippehoder fra salongene ofte havnet i mine hender, disse endte ofte med mindre heldige frisyrer, ler Therese.

Etter utdannelsen gikk Therese i lære hos sin tante Inger Lise som i dag driver I. Grande Frisør på Valentinlyst Senter.

FRISØRFAMILIEN GRANDE: F.v.: Inger Lise (tante), Kjell (bestefar) og Trond (far)

-Jeg har også lært utrolig mye av min far Trond som jeg fortsatt spør om råd når det gjelder driften av salongene.

Therese mener frisøryrket er verdens beste yrke, men at det er et håndverksfag man aldri blir utlært i og et fag hvor det hele tiden er rom for å utvikle seg.

-Det beste med frisøryrket er at vi får være kreative og utfordre oss selv, samtidig som vi får treffe mange ulike mennesker. Som frisør må man imidlertid hele tiden holde seg oppdatert på nye trender, teknikker og produkter, forklarer 35-åringen.

Dyktige ansatte

Og når det gjelder de ansatte ved salongen på Heimdal så er Therese full av lovord.

-På Heimdal har vi en fantastisk gjeng med dyktige frisører med tilsammen 147 års erfaring. Hos oss jobber vi som et team og vi ser aldersspennet på frisørene som en ressurs. Det handler om å dele erfaringer og kunnskap med hverandre. Hos oss står godt håndverk og god kundeservice i fokus, og vi er opptatt av å levere kvalitet i arbeidet vårt.

-Aldersspennet blant våre frisører er en stor ressurs, forteller daglig leder ved Grande Frisør Therese Grande Dragsten

Therese tror det gode arbeidsmiljøet og samholdet i salongen er med på å skape en god atmosfære også for kundene.

-Så absolutt. Det hører vi ikke bare fra våre stamkunder som har vært med oss i årevis, men også fra folk som er innom salongen for aller første gang.

Therese forteller at hun ser frem til mange fine år med drift av Grande Frisør på Heimdal.

-Jeg har stor tro på bydelen og håper flere butikker dukker opp. Samtidig er det viktig at sjarmen og det gamle blir tatt vare på, avslutter hun.  

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER