Byggeskikkprisen tildelt Huseby skoler

-En berikelse for hele bydelen, sier juryen om det nye skolebygget som saler fire skoler under ett og samme tak.

Trondheim kommune deler hvert år ut en byggeskikkpris til et bygg eller anlegg som juryen ønsker å hedre for god byggeskikk.

Denne gang falt juryen ned på Huseby skoler, et skolebygg som samler fire ulike skoler under samme tak.

Tildelingen fant sted i Rådhussalen på Trondheim folkebibliotek fredag formiddag og det var ordfører Kent Ranum som stod for den høytidelige overrekkelsen.

Rektor Robert Flataas ved Huseby ungdomsskole og rektor Inger Sagen Hasselø ved Huseby barneskole mottok prisen sammen med elever fra de to skolene.

Byggeskikkprisen 2023 ble utdelt fredag formiddag (Foto: Stig O. H. Larssen)

Juryen har bestått av Kent Ranum, Bente Næverdal, Are Risto Øyasæter, Steffen Wellinger, Ragnhild Snustad, Lisbet Haug, Torgeir Rønning og Michelle Wrigh.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Etableringen av Huseby skole var en del av områdeløftet for Saupstad og Kolstad. Ambisjonen var å skape et skolebygg som var bra for elever og lærere, men som i tillegg var en berikelse for hele bydelen. Slett ikke et enkelt oppdrag! Nå som bygget har stått ferdig i noen år er det en glede å konstatere at målet er nådd.»

Huseby skoler mottok Byggeskikkprisen 2023. Her fra åpningen

Juryen gratulerer alle som har bidratt til å skape det nye skoleanlegg.

«Gratulerer til Spinn arkitekter, Filter arkitekter, Grindaker landskapsarkitekter, Norconsult interiørarkitekter, HENT entreprenør, tiltakshaver Trondheim kommune og alle andre som har bidratt til å skape det flotte skoleanlegget»

Kongeinngangen ved Nidarosdomen fikk hedrende omtale.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER