Elever på Stabbursmoen tolker kjente TV-program

Har laget egne versjoner av "Kongen befaler", "Side om side", "Klassen" og "Norske talenter". Forestillingen vises onsdag 13. mars.

Hvert år har mellomtrinnet (5.-7.trinn) ved Stabbursmoen skole en egen kulturdag hvor det enkelte trinn fremfører en egenkomponert forestilling.

Årets tema for 6. trinn er «TV» hvor elevene har formet en TV-kveld med egne versjoner  av kjente TV-program.

-Forestillingen er helt og holdent skrevet av elevene selv og inneholder både skuespill og forhåndsinnspilte videoer, forteller faglærer og kulturskolekoordinator for 6. trinn Kay Ronny Dahl.

Men det er ikke bare «foran kamera» at elevene har fått bryne seg.

Mathea, Nathalie, Thomas Kristian og Andreas på 6. trinn ved Stabbursmoen synes det er spennende og lærerikt å skulle lage en helt egen forestilling.

-Det er mange oppgaver i en TV-produksjon ved siden av det å være programledere. Noen elever har jobbet med markedsføring, andre har laget logo til TV-kanalen, mens andre igjen har skrevet manus og redigert videoer, forklarer Dahl.

Som seg hør og bør har også «Stabben TV» egne «hallodamer» og hallomenn».

-Ane fra Newton på NRK TV skal være første «hallodame» for TV-kvelden. Hun har stor stjerne hos elevene her, så det kommer til å bli gøy å vise frem videoen av henne.

-Forestillingen er helt og holdent skrevet av elevene selv. Vi lærere er kun veiledere underveis, forteller Kai Ronny Dahl (nr. 2 f.v. bakerst)

Dahl forteller at foreldre kan «abonnerer» på de ferdiginnspilte TV-programmene via en lukket spilleliste på Youtube.

-Foreldrene har gitt samtykke til at vi kan lage videoer og legge disse ut på en lukket gruppe. På den måten kan de se på programmene når de vil.

Videoen vil også vises under forestillingen sammen med de «direktesendte» TV-programmene

Forestillingen vises onsdag 13. mars med generalprøve for besteforeldre dagen før.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER