Unge fotballspillere på Kattem med ryddedugnad

Plukket en hel bilhenger med søppel i eget nærområde

-Annonse-spot_img

Rundt 20 fotballspillere fra Kattem G11 gjennomførte onsdag en storstilt ryddeaksjon i eget nærmiljø.

Sammen med foreldre og trenere ryddet ungdommen området rundt klubbhuset, Åsheim skole, Åsheim ungdomsskole, skoleskogen og Extra-butikken.

I tillegg ble det også plukket søppel langs veier og gangfelt på Kattem.

-Hver vår er det alltid store mengder med søppel som dukker opp når snøen smelter. På snaue 2 timer fylte vi en hel bilhenger med plast og annet søppel, forteller en av trenerne på laget, Finn Arne Søberg Havnes.

En hel bilhenger med plast og annet søppel ble samlet inn (Foto: privat)

Ryddedugnaden ble støttet av Handelens Miljøfond med 500 kroner per deltaker under 19 år. Fondet er Norges største private miljøfond, og er handelens felles storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast.

-Klubben har hatt nok dopapirsalg og lignende opp igjennom, så denne gangen ønsket vi å ha en litt annerledes dugnad. Både spillere og foreldre syntes ryddedugnaden var et flott tiltak da dette også var positivt for miljøet og eget nærområde, forklarer Havnes.

Treneren synes det var flott å se engasjerte spillere og foreldre jobbe sammen om noe.

-Ofte er det foreldre og familie som står igjen med arbeidet når det skal selges dopapir, kjeks, sokker og slike ting. Med en ryddedugnad så samles spillerne og foreldrene om et felles prosjekt noe som også er med på å styrke miljøet i klubben, avslutter Havnes.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER