Nypvang skole til topps i stor miljøkonkurranse

I løpet av en måned samlet elever på 4. trinn inn hele 1300 kilo brukte batterier og ble med det fylkesvinner i "Batterijakten".

Jubelen stod i taket da elevene på 4. trinn ved Nypvang skole fredag fikk vite at de hadde gått til topps blant samtlige skoler i Trøndelag i miljøkonkurransen «Batterijakten».

«Batterijakten» er en årlig klassekonkurranse for landets 4. trinn som arrangeres av Miljøagentene som er barnas egen miljøorganisasjon med rundt 10 000 medlemmer.

I konkurransen, som har blitt arrangert siden 2013, skal elevene samle inn brukte batterier, og sørge for at disse gjenvinnes i stedet for at de havner i søpla eller i naturen.

Kontaktlærer Svanaug Fallan og Anders Kjønø (bak) overrasket elevene på 4. trinn med sjokoladekake.

-Elevene har vært kjempeivrige og har stått på hele måneden som konkurransen har vart, forteller kontaktlærer Svanaug Fallan som overrasket elevene med hjemmelaget sjokoladekake i anledningen.

I løpet av konkurransen samlet de miljøbevisste elevene på Nypvang inn hele 1300 kilo med brukte batterier, noe som tilsvarer rundt 45 kilo per elev.

-Skolen ønsker å takke alle på Leinstrand som har bidratt i konkurransen ved å levere brukte batterier man har hatt liggende, sier Fallan.

Elevene under konkurransen også laget batterikunst, skrevet dikt om miljøet og snakket om hva man kan gjøre for fremtiden.

-Det har vært en lærerik periode og skapt samhold på trinnet, avslutter Fallan.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER