Frykter ny godsterminal vil føre til verditap på boliger

-Hvorfor skal folk på Heimdal lide bare for at noen skal få bygge svindyre leiligheter og råflotte kontorbygg på Brattøra, spør Roger A. Hammer i Heimdal Arbeiderlag.

I over to tiår har Hammer engasjert seg i debatten om hvor en ny godsterminal i Trondheim bør ligge. Han mener alternativet med Heggstadmoen må skrotes en gang for alle.

-Når varaordfører Erling Moe snakker om å flytte godsterminalen fra Battøra til Heggstadmoen så kaller han det «byutvikling». Hva med byutviklingen på Heimdal da? Eller er det ikke så nøye med folk på sørsia, spør Hammer retorisk.

Han mener konsekvensene av å legge godsterminalen til Heggstadmoen vil bli mye større enn det de blå-grønne samarbeidspartiene gir inntrykk av.

Verditap på boliger

-Løfting med reachstackere, rangering med lokomotiver og lokomotiver på tomgang vil føre til betydelig støy gjennom hele natta. Da Heggstadmoen er planlagt som en sekketerminal må dessuten togene «rygge» fra Bjørndalen og inn på skiftesporet til terminalen, noe som vil bidra til ytterligere støy.

I følge Hammer vil en godsterminal på Heggstadmoen føre med seg mer enn bare støy.

Ekteparet Sverre (t.v.) og Bente Wold har bodd på Heimdal siden 1995. De er bekymret for hva en godsterminal på Heggstadmoen vil si for livskvaliteten. Her sammen med Roger A. Hammer i Heimdal Arbeiderlag

-Terminalen vil også produsere støv som vil blåse over alle boligene på Heimdal. Sentrum vil også preges visuelt av godsvogner, noe som trekker strøkskarakteren veldig mye ned. Alt dette vil kunne føre til store verditap på et stort antall boliger på Heimdal.

-Men ett sted må jo godsterminalen ligge?

-Jeg synes det er trist at de blå-grønne politikerne i Trondheim mener at folk på Heimdal skal betale prisen for at hele regionen skal få en dårlig godsterminal som uansett ikke er bygget i et 50-100 års perspektiv. Jeg skulle ønske de folkevalgte nå vil utrede andre alternativer istedenfor å gå for det dårligste selv om det er billigst.

Naboprotester

Forrige måned arrangerte Heimdal Arbeiderlag et folkemøte hvor man kunne stille spørsmål til stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø (AP), fylkestingsrepresentant Jon Gunnes (V) og bystyrerepresentant Roar Aas (AP).

-En godsterminal på Heggstadmoen er noe som har skapt stort engasjement i bydelen. Dette er nemlig noe som vil påvirke livskvaliteten til ganske mange mennesker, sier Hammer.

Roger A Hammer i Heimdal Arbeiderlag sier saken om godsterminal har skapt stort engasjement i bydelen. Her sammen med Bente og Sverre Wold som har bodd på Heimdal i snart 30 år.

Noen som har engasjert seg sterkt i saken er ekteparet Bente og Sverre Wold som har bodd på Heimdal siden 1995.

-Under folkemøtet var det flere som kunne fortelle at de regelrett lå og ristet i senga når lange godstog med tømmer kjørte forbi Heimdal. Allikevel ser vi at man fortsetter å bygge store boligblokker helt inntil jernbanelinja. Er det dette politikerne kaller «byutvikling», spør Sverre Wold.

Wold sier det ikke bare er støyen fra godstogene som vil merkes.

-Kjølevognene til matvarekjedene er noe som durer og går kontinuerlig hele døgnet og vil være noe som mange vil merke veldig godt.

-En eventuell utbygging ligger jo mange år frem i tid da en ny godsterminal ikke er lagt inn i Nasjonal Transportplan. Er ikke dette å ta bekymringene litt på forskudd?

-Det vi frykter er at de blå-grønne partiene nå vil vise «handlekraft» ved å få fortgang i saken. Selv om Nasjonal Transportplan i utgangspunktet gjelder for 12 år om gangen, så revideres den med jevne mellomrom. Derfor er det viktig at vi holder debatten varm slik at folk ikke blir tatt på senga, avslutter Hammer.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER