-En av verstingene når det gjelder forsøpling

Mandag morgen fløt søpla nok en gang rundt dette returpunktet på Kattem. -Vi må sende ut ryddebil hver eneste dag, forteller Bård Sande i Trondheim Renholdsverk.

-Annonse-spot_img

Bydelsnytt mottok mandag bilder fra en Kattem-beboer som var oppgitt over mengden med søppel som fløt rundt returpunktet ved Coop Prix og Kattem Frivilligsentral.

Også rundt klescontainerne til Frelsesarmeen var det kastet ting på bakken.

Kommunikasjonsrådgiver Bård Sande i Trondheim Renholdsverk forteller at returpunktet på Kattem er en av verstingene når det gjelder forsøpling.

-I løpet av de siste 365 dagene har vi registrert 65 avvik på forsøpling og 7 avvik på overfylling ved akkurat dette punktet, forteller han.

Den stadige forsøplingen ved returpunktet gjør at renholdsverket må sende ut ryddebiler hver eneste ukedag i tillegg til enkelte helger og helligdager.

Slik så det ut ved returpunktet på Kattem mandag formiddag (Foto: leserbilde)

-Da vi var der fredag morgen fløt det med søppel både oppå og rundt containerne. Mandag formiddag fløt søpla nok en gang.

Når det gjelder det aktuelle returpunktet på Kattem så tømmes dette for papp og papir 3 ganger i uka, plastemballasje 2 ganger i uka og glass- og metallemballasje 2 ganger.

-Vi forstår at det er frustrerende å komme til returpunktet med mye avfall for så å oppdage at containeren er full. Vi prøver å følge ekstra nøye med i de travleste periodene, men vi har dessverre ikke ressurser til å være tett på alle punktene til enhver tid, forklarer Sande.

Kostbart

Sande forteller at forsøpling rundt offentlige returpunktet har blitt et stadig mer vanlig syn.

Også rundt klescontainerne til Frelsesarmeen var ting kastet på bakken (Foto: leserbilde)

-Folk setter igjen alt fra restavfall og farlig avfall, til møbler og hvitevarer. Vi ser også at mange setter igjen store mengder med papp som det ikke er plass til i containeren. Ofte er det gjenstander og avfall som skulle vært levert på gjenvinningsstasjonen som blir satt igjen.

I følge Sande er forsøplingen ikke bare med på å gjøre det mindre trivelig i nærmiljøet, det medfører også store ekstrautgifter for det offentlige.

-Hvert år bruker Trondheim Renholdsverk rundt 3 millioner kroner i året på rydding av byens offentlige returpunkter.

Sande sier at man ved å sette fra seg avfall ved siden av containerne bryter forurensingsloven.

-Vi jobber kontinuerlig med informasjon og veiledning til innbyggerne. Vi har dessuten henteordninger på avfall som folk kan bestille. Det er også mulig å leie storsekker eller containere av private aktører.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER