-Uholdbart om biltrafikken til Rema skal gå via J. O. Stavs veg

Beboere i J. O. Stavs veg protesterer mot den foreslåtte trafikkløsningen for det nye helse- og velferdssenteret i Heimdal sentrum. -Vil rasere gatemiljøet fullstendig, sukker Kjell Volden.

-Annonse-spot_img

Et nytt helse- og velferdssenter skal bygges på det som i dag er parkeringsplassen til butikksenteret i Ringvålvegen 3-7 hvor blant annet Rema og Vinmonopolet holder til.

I planforslaget er det også satt av arealer til hjemmetjenesten og et nytt bydelsbibliotek.

Parkering til butikksenteret og helse- og velferdssenteret skal skje i en egen parkeringskjeller over to plan under helse- og velferdssenteret.

Slik ser man for seg trafikkavviklingen knyttet til butikksenteret i Ringvålvegen 3-7 og det nye helse- og velferdssenteret (Tegning: Eggen Arkitekter)

I planforslaget er det lagt opp til at varelevering og renovasjon skal kjøre inn fra Ringvålvegen og ut via J. O Stavs veg. Dette for å unngå snuing og rygging med store biler inne på området.

Når det gjelder kjøring til parkeringskjelleren så er det lagt opp til både inn- og utkjøring fra J. O. Stavs veg.

-Trafikkfarlig

Det er en løsning beboer Kjell Volden mener er uakseptabel. På vegne av beboere i både J.O. Stavs veg 2, hvor han selv bor, og i J.O. Stavs veg 1 protesterer han mot den planlagte trafikkløsningen.

-At det legges opp til kjøring for senterets ansatte, besøkende og hjemmetjenesten har vi ingenting imot. Det vi reagerer på er at hele personbiltrafikken til og fra butikksenteret skal gå via J. O. Stavs veg. I tillegg skal altså store trailere som har levert varer til butikksenteret også kjøre ut her. Galskap, sier Volden oppgitt.

Det planlagte helse- og velferdssenteret sammen med det nye bydelsbiblioteket. Ringvålvegen nærmest i bildet (Tegning: Eggen Arkitekter)

Volden sier den økte trafikken vil medføre stor fare for ulykker. Han påpeker at J. O. Stavs veg, i tillegg til å være en ren boliggate, også er skoleveg for et stort antall elever ved Stabbursmoen skole.

-I J.O. Stavs veg 1 er det også 23 omsorgsleiligheter hvor det bor mange eldre med rullator og rullestol som må krysse gata for å komme seg på nærbutikken. I tillegg er det ofte besøk av ambulanse og bringetjeneste som må parkere utenfor inngangen til bygget. Også i J.O. Stavs veg 2 bor det mange pensjonister med omsorgsbehov. Hva med sikkerheten til disse, spør Volden.

SIER STOPP: -Å lede all trafikken fra helse- og velferdssenteret og kjøpesenteret via J. O. Stavs veg er galskap, sier Kjell Volden.

Volden understreker at verken han eller de andre beboerne er motstandere av man får et stor helse- og velferdssenter som nærmeste nabo.

-Så absolutt ikke. Utformingen av utearealene med gangveger og et stort fint torg gjør at dette vil bli et løft for Heimdal sentrum. I tillegg får man også et splittert nytt biblioteket midt i sentrum. Derfor er det så synd at man bommer så totalt når det gjelder trafikkløsningen.

Volden sier man ikke aksepterer at et ønske om miljøforbedring i Ringvålvegen skal gå ut over miljø og beboere i nedre del av J. O. Stavs veg.

-Den foreslåtte trafikkløsningen vil innebære en fullstendig rasering av gatemiljøet vårt, avslutte Volden.

Høringsfristen for planforslaget er over. Saken kommer opp til politisk behandling til høsten.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER