Vil drive barneverninstitusjon i bolighus på Flatåsen

Men kommunen og selskapet Humana omsorg og assistanse er uenige i hvorvidt tiltaket fordrer bruksendring og dispensasjon.

-Annonse-spot_img

Det private omsorgsselskapet Humana omsorg og assistanse har inngått en leieavtale av Kolsåsen 38 på Flatåsen.

Eneboligen skal etter planen benyttes som bolig til barn og ungdom i aldersgruppen 11-18 år som er plassert etter vedtak i kommunal barnevernstjeneste.

I følge en redegjørelse til kommunen vil det være personale til stede i boligen døgnet rundt.

Videre opplyses det at boligen ikke skal fungere som noen behandlingsinstitusjon, men som en omsorgsbase for barn og unge.

Krever dispensasjon

I en tilbakemelding fra Byggesakskontoret heter det at tiltaket vil være i strid med regulert formål (boligformål) og at det derfor må søkes om en bruksendring av boligen samt dispensasjon fra arealformålet.

Byggesakskontoret mener døgnbemanning gjør at boligen ikke kan sees på kun som en bolig.

Byggesakskontoret viser til at boligen ikke kan sees på kun som en bolig da det vil være døgnbemanning på stedet.

Humana omsorg og assistanse er uenig i kommunens vurderinger og viser til en tolkningsuttalelse fra Kommunal- og distriksdepartementet.

Her heter det at det å bruke en bolig som et institusjonshjem for 1-3 ungdommer, med et par voksne ansatte, normalt ikke vil medføre at bruken vil være i strid med arealformålet bolig.

I et tilsvar fra Byggesakskontoret heter at det er gjort en grundig vurdering, og at konklusjonen er at dette er søknadspliktig og krever dispensasjon fra formålet.

Humana Omsorg og Assistanse, divisjon barnevern, har boliger i store deler av landet. Region Midt har seks boliger, hvor fire ligger i Trondheim kommune og to i Skaun kommune.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER