På Tiller vil stadig flere unge spille i korps: -Det er kjempekult!

Nå må Tillerbyen skolekorps gå til innkjøp av nye instrumenter og uniformer.

-Annonse-spot_img

Tillerbyen skolekorps har de siste årene opplevd en «boom» i rekrutteringen. Mens man tidligere fikk rundt 5-10 aspiranter hvert år, har man de tre siste årene fått 25-30 nye musikanter i året.

-Det er helt fantastisk. Den gode rekrutteringen gjør at vi nå må kjøpe til flere uniformer og instrument, forteller en fornøyd styreleder for Tillerbyen skolekorps Kathinka Leikanger Friquin.

Leikanger Friquin sier korpsets to dirigenter, Marianne Olsen og Stian Rødskjær, skal ha mye av æren for den økte rekrutteringen.

-Dirigentene våre har besøkt 2., 3. og 4. klasser på de tre barneskolene på Tiller. Her har de vist fram, snakket om og spilt på ulike instrument. De har også fortalt litt om hvordan det er å spille i korps.

Tillerbyen skolekorps under 17. mai i 2022 (Foto: privat)

I mai har korpset også sin faste instrumentprøving hvor barn kan få komme å prøve ulike instrumenter, et arrangement som har blitt stadig mer populært.

-Kjempekult

Bydelsnytt var denne uken innom korpsøvingen på Tonstad skole hvor aspirantene mer enn gjerne ville fortelle hvorfor de ønsker å spille i korps.

-Fordi det er kjempekult, forteller Mia og Alma Margrethe som begge spiller trombone.

Emeli spiller klarinett og kan opplyse at hun har flere musikere i familien.

-Bestefar har spilt trommer i to kjente rockeband, forteller hun.

Selda forteller at mammaen hennes spiller piano.

-Men jeg spiller saxofon. Den er litt tung å bære på, men jeg har en sele som jeg kan feste den i, forklarer hun.

Også William spiller saxofon. Han synes det er et tøft instrument.

Tillerbyen skolekorps øver mye ute i gatene. Her fra en øvelse i mai 2021

Eila Marie spiller valthorn og kan fortelle at hun kjenner flere som har begynt i korps. Det samme gjør Oda Louise og Erle som begge spiller klarinett.

-Ja, det er mange på skolen som har begynt i korps. Det er fint å spille sammen med venner, forteller de.

Korps

Frem mot 17 mai vil Tillerbyen skolekorps flere ganger bli å se ute i gatene på Tiller.

-I ukene frem mot 17. mai blir korpset å se ute i gatene på torsdagskvelder. På selve festdagen 17. mai er det mye som skjer for korpset, med spilling fra tidlig på morgen, forteller Leikanger Friquin som legger til at man opplever at korpset blir satt stor pris på i bydelen.

Etter 17. mai skal korpset øve inn musikk til den årlige korpsturen, som alltid er på slutten av skoleåret. I år går turen til Østersund.

-Korpsturen brukar å vøre et høydepunkt for å knytte bånd mellom de tre gruppene av musikanter. De yngste ser opp til de eldste, mens de eldste passer på de minste. De finner på mye artig sammen, avslutter Leikanger Friquin.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER