AtB styrker reisetilbudet på Byneset

Får nå samkjøring og bestillingstransport oppå det ordinære kollektivtilbudet med buss. -Det er noe helt nytt, sier Tom Nørbech, seksjonsleder for Teknologi og forretningsutvikling i AtB.

Fra 1. november kan alle reisende på Byneset bli kjørt med bil eller minibuss til og fra fritidsordninger, jobb eller knutepunkt på Heimdal. Og har man periodebillett koster det ingenting ekstra.

Det er AtB som selv melder om det nye tilbudet i en pressemelding.

Det nye tilbudet innebærer ikke bare én, men to nye måter å reise på: samkjøring og bestillingstransport.

Begge deler vil i følge AtB få ned bilkøer, være bra for lufta og miljøet og for alle som reiser kollektivt eller med bil.

Samkjøring lanseres som et prøveprosjekt i samarbeid med Nabogo. For å samkjøre bruker man Nabogo-appen. Tjenesten lar bilister tjene litt ekstra penger ved å tilby samkjøring på turer de vanligvis kjører alene.

Tom Nørbech, seksjonsleder for Teknologi og forretningsutvikling i AtB (Foto: AtB)

Ved å laste opp en periodebillett fra AtB i Nabogo-appen reiser man også gratis fra og til Byneset med samkjøring.

Helt nytt tilbud

–Dette er noe helt nytt. Den store utfordringen med samkjøring har vært forutsigbarheten. Med bestillingstransport som backup får man forutsigbarhet, sier Tom Nørbech, seksjonsleder for Teknologi og forretningsutvikling i AtB.

Via AtB Bestill kan man bestille reiser fra adresse til adresse på Byneset – eller til og fra knutepunkt i Heimdal sentrum. Man blir hentet og kjørt i en minibuss fra Tide som har plass til 16 passasjerer og er tilrettelagt for rullestolbrukere.

–Det blir veldig spennende å se hvor godt samkjøring og bestillingstransport funker sammen. Her ligger det bedre til rette enn i noen andre tidligere prosjekt med samkjøring i Norge, sier Nørbech

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER