Blomkvartalet nominert til landets styggeste nybygg

Er blant nybyggene som har blitt nominert flest ganger av publikum.

Blomkvartalet i Heimdal sentrum er blant finalistene når organisasjonen Arkitekturopprøret for tredje året på rad har satt seg fore å kåre landets styggeste nybygg.

Om Blomkvartalet skriver Arkitekturopprøret følgende:

Den nye stilarten «ferskenmodernisme» brer stadig om seg, med et håp om at søte farger skal redde prosjekter som ellers er lite kreative og kontekstuelle. I dette eksempelet fra Trondheim blir betong stablet på betong uten at omgivelsene er tatt med i beregningen. Sluttproduktet blir deretter.

Hvor mange ganger et bygg har blitt nominert av publikum skal ha blitt tillagt stor vekt når årets 11 kandidater til den såkalte Grøss-medaljen ble plukket ut.

Vinneren, eller taperen om man vil, blir kåret gjennom en folkeavstemning hvor publikum kan stemme på én kandidat i hver.

Arkitekturopprøret fikk stor mediaoppmerksomhet for to år siden da den første kåringen fant sted. I dag har organisasjonen over 77 tusen følgere på Instagram og 35 tusen medlemmer i en egen gruppe på Facebook.

Organisasjonen skriver på sin egen hjemmeside at det i dag finnes flere etablerte arkitekturpriser, men at prisvinnerne her velges av bransjen selv og ikke den menige mann og kvinne.

Siste frist for å stemme er 27. november

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER