Mener dette bygget på Heimdal bør bevares

Byplankontoret er skeptisk til planene om å rive teglsteinsbygget i Søbstadvegen 3. Utbygger ber nå om politisk behandling i bygningsrådet.

Norgesgruppen Eiendom Midt-Norge og Heimdal Bolig har store planer for den gamle ESSO-tomta i Søbstadvegen 5 og nabotomta i Søbstadvegen 3.

Utbyggingsprosjektet har fått navnet «Heimdal Torg» og legger opp til rundt 105 boliger og nærings- og butikkarealer på totalt 2 350 m2

Slik ser Norgesgruppen Eiendom Midt-Norge og Heimdal Bolig for seg det nye sentrumskvartalet på Heimdal. (Tegning: Asplan Viak)22

Byplankontoret i Trondheim kommune er imidlertid skeptisk til deler av prosjektet som man mener i for liten grad bidrar til et attraktivt bymiljø.

Blant annet ønsker man at det skal utarbeides en mulighetsstudie hvor et av alternativene er å bevare eksisterende bebyggelse i Søbstadvegen 3.

Byplankontoret mener det røde teglsteinsbygget har en gunstig plassering og skala mot dagens torg og at det utgjør et «betydningsfullt element» i Heimdal sentrums bygningsmiljø.

Byplankontoret mener det bør utarbeides en mulighetsstudie for bevaring av eksisterende bebyggelse i Søbstadvegen 3. (fra kommunens sakspapirer)

Forslagsstiller ønsker imidlertid ikke å endre prosjektet vesentlig grad i forkant av varsling av oppstart og ber derfor nå om en politisk avklaring i bygningsrådet.

Saken er foreløpig ikke satt på sakskartet.

 

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER