Fullførte dekor-jobben ved Heimdal stasjon

I fjor høst tok Bane Nor ”sin del” ved å få dekorert den triste tunnelen opp til perrongen ved Heimdal stasjon. Nå har Trondheim kommune fulgt opp og engasjert graffiti-gjengen til å fullføre dekoren av tverrforbindelsen mellom øst og vest i det underjordiske.

-Annonse-spot_img

En Stavanger-gutt fikk for noen år siden både bot og fengsel for skadeverk. «Verket» var graffiti-kunst, riktignok påført uten noen formaliteter. I juni i fjor fikk den samme kunstneren millionstøtte av kommunen og hornmusikk ved avdukingen av sitt siste verk.

–Vi føler at ting går i riktig retning, sier den lokale grafittikunstneren og initiativtaker Thomas Eidsaune til Heimdalsbladet. Han stod, sammen med tre andre, bak arbeidet som ble gjort på deler av veggene under Heimdal stasjon i fjor høst.

Ble lagt merke til
–Trondheim kommune la nok merke til jobben vi gjorde i fjor, sier Thomas. –I alle fall fikk vi spørsmål om vi ikke kunne fortsette prosjektet på den kommunale delen også.

Det resulterte i at et 30-talls artister ble invitert til samling i Trondheim med oppdrag å dekorere både for Brukom (Trondheim Renholdsverk) på Nyhavna og Heimdal stasjon.

–Det resulterte i en av de største jammer byen har sett. Trondheim kommune bladde opp nok til å dekke reise, overnattinger, litt mat og ikke minst maling. Vi var om lag 16 malere som tok fatt på Heimdal stasjon, mens resten dro til Nyhavna, smiler Thomas.

–De fleste av malerne kom utenbys fra, sier Thomas Eidsaune. –Det ble en fin helg, hvor det pågikk malerarbeid både fredag og lørdag. Noen trivdes så godt at de ble til tirsdag også.

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER