Jazzlegenden Bjørn Krokfoss (80) var død. Men det varte ikke så lenge

Og nå blir det snart Kroks JazzCafé på Scandic Nidelven.

-Annonse-spot_img

Bjørn Krokfoss har nettopp fylt 80 år, har kone, fire barn, sju barnebarn og ett oldebarn. Da skulle en tro at godstolen hjemme i Vestre Rosten på Heimdal kunne være god.

Men nei da, en gammel sirkushest forlater ikke manesjen sånn uten videre. For sagmuggen og lukta henger nok i, selv nesten 60 år etter at han satt bak trommene på orkersterhylla hos Cirkus Arnardo gjennom 300 opptredener.

Død har han vært også. Lille julaften 2021 tok livet slutt. I seks minutter lå han hjertedød på kjøkkengulvet hjemme.

Men med gode hjelpere og heldige omstendigheter startet det å slå igjen.

–Jeg er glad det skjedde hjemme, og ikke i bilen. Da hadde vi vært daue begge to, daue som sild, sier «Krok».

Men det hele gikk i følge jazzlegenden fra Trondheim bra.

–Jeg tapte mye muskler i sykdoms- og rekonvalesensperioden, men jeg trente godt og har nye planer, forteller Krok som i disse dager er bokaktuell.

-Det er ikke en vanlig bok, den er digital. Det ble rett og slett for dyrt å trykke en bok, papirprisen har eksplodert.

KROKS JAZZCAFÉ PÅ OLAVS PUB Lørdag ettermiddag betydde jazzcafe på Olavs Pub før nedleggelsen av stedet. Bildet fra oktober 2014 viser fra venstre Torstein Siegel, Bjørn Willadsen, Olav Slagsvold, Svein Væren, Asmund Bjørken og Bjørn Krokfoss. Det var her Bjørn Krokfoss startet å skrive om sitt liv som musiker, “den nesten usensurerte reisen med Krok”, ifølge ham selv.

Hans første bok, Kroks Bok» var en selvbiografi på godt over 200 sider smekkfull av humor og med en rekke sleivspark til unnalurere og avholdsfolk.

Det heter seg at en god biografi skal ha et anstrøk av politianmeldelse. Men Krok har visst sluppet greit unna. Muligens for at han er en ganske grei kar og har kommet godt overens med de fleste på veien.

Og veiene har vært mange fra -50, -60, -70 og -80-tallet tallet og helt fram til i dag.  Enten som drosjesjåfør, restaurantmusiker, trommeslager hos Cirkus Arnardo, medlem av Stokstad/Jensen tradband,  eller leder i egne band som Bjørn Krokfoss Swingoktett
eller i Bjørken/Krokfoss Kvartett.

Her beskrives møter med nesten alt som har gått (eller krøpet) i kjendis-Norge, etter besøk i hver krok (ja, nettopp), hver avkrok og musikkjeller i hele Norge.

Forrige bok het «Kroks bok». Nå er det «Kroks dagbok» som foreligger i digital form. Den går rett på sak og starter slik: «Jeg ble født med gulsott og veide 2,7 kilo». Siden fortsetter det i et heseblesende tempo.

–Men jeg skal si deg en ting, røper Bjørn Krokfoss, –jeg har ingen dagbok. Alt er her inne, sier han og kakker pekefingeren mot hodet.

HER kan du lese et utdrag fra «Kroks Dagbok»

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER