Tonje (35) kjemper om å bli Norges beste hobbybaker

Er en av 12 deltakere i "Bakemesterskapet" på NRK1.

Tobarnsmoren Tonje Johnsen fra Heimdal er for tiden å se på TV-skjermen i den norske utgaven av verdens største bakeprogram – The Great British Bake Off

Bakemesterskapet som programmet heter på norsk, sendes på NRK1 hver lørdag kl. 19.50. I tillegg er programmet å se på NRK nett-TV.

Gjennom 16 programmer får deltakerne bryne seg på ulike oppgaver helt til man står igjen med en deltaker som kåres til Norges beste hobbybaker.

I skrivende stund er det ennå ingen som har røket ut av konkurransen. Det skjer først i programmet som slippes lørdag 24. februar. Selve finalen sendes 29. mars.

De 12 deltakerne i årets utgave av Bakemesterskapet. (Foto: Per Olav Sølvberg / NRK)

-Den som vil vite hvordan det går må bare følge med på NRK, smiler 35-åringen som forteller at hun har fått mange spørsmål fra venner og bekjente som lurer på hvor langt hun kom i konkurransen.

Innspillingen av de 14 episodene av Bakemesterskapet foregikk i april og mai i fjor. Den blide heimdalingen forteller at hun fortsatt har god kontakt med mange av deltakerne.

-Det var en del tid mellom opptakene hvor vi fikk muligheten til å bli bedre kjent med hverandre. Vi hadde mye av den samme personligheten noe som gjorde at vi ble en sammensveiset gjeng.

Tonje Johnsen fra Heimdal er en av 12 deltakere i Bakemesterskapet på NRK1. Her er hun innom den lokale konditoriet i Heimdal sentrum.

-Hvordan var det hele tiden å skulle bake på tid med TV-kameraer over alt?

-Når klokka tikker og går så er det jo lett for at man kan bli litt stresset slik at man gjør en feil. Samtidig så er det jo nettopp dette som er med på å gjøre det til et spennende TV-program, forteller Johnsen som i 2018 også deltok i «Kakekrigen» på FEM.

Elsker å bake

For interessen for kakebaking har Johnsen hatt helt siden hun var lita jente.

-Jeg har alltid vært kreativ og likt å lage ting med hendene. Det å få lov til å være med å bake sammen med mormor og farmor var alltid stor stas.

Sin aller første fondantkake bakte Johnsen da hennes egen datter fylte ett år.

Tonje Johnsen bor i dag på Heimdal sammen med samboer og to barn. -Vi trives veldig godt på Heimdal, forteller hun.

-Jeg hadde lyst til å lage en personlig bursdagskake istedenfor å kjøpe en ferdigkake på butikken. Jeg hadde sett andre som hadde laget artige kaker med forskjellig pynt og figurer og fikk lyst til å prøve det samme.

Bursdagskaken med «Hello Kitty»-motiv ble en suksess og Johnsen delte bilder av kaken på sosiale medier. Etter hvert begynte det å tikke inn meldinger fra venner og bekjente som lurte på om hun kunne lage noe tilsvarende til andre bursdager.

Johnsen driver i dag en Instagram-kontoen med over 3400 følgere hvor hun deler bilder av kaker hun har laget på bestilling.

Til daglig jobber imidlertid 35-åringen som miljøveileder ved en ungdomsskole i Trondheim.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER