Marthe Munkhaugen Eggan gir ut novellesamling

"Desemberfloker" er nå å få kjøpt på nett og i enkelte bokhandlere.

-Annonse-spot_img

Marthe Munkhaugen Eggan har tidligere vært publisert med noveller og dikt i en rekke antologier. «Desemberfloker», som nå er i handelen, er hennes første bok på egenhånd.

«Desemberfloker» er en novellesamling med tolv julefortellinger som belyser temaer som ensomhet, angst, forelskelse og fordommer, samtidig som de gir julestemning

-Det er et stort persongalleri hvor alle har det til felles at de støter på floker i en eller annen form. Mange vil nok kunne kjenne seg igjen i en eller flere av karakterene, forteller forfatteren.

Men ikke alle karakterene var like lett å skrive om.

-Karakteren Iselin i «Hvem stjeler en bok» var mest ulik meg selv. Det var vanskelig å tillegge henne følelser da jeg ikke likte henne noe særlig. Redaktøren min sa forresten at jeg var god til å beskrive «gamle gubber» eller eldre menn som det vel heter, smiler forfatteren.

Over 40 personer var møtt fram til Marte Munkhaugen Eggans bokbad på Cafe Løkka onsdag i slutten av november. (Foto: Stig O. H. Larssen)

Munkhaugen Eggan forteller at hun henter inspirasjon til skrivingen fra flere steder.

-Jeg henter veldig mye inspirasjon fra turer i skogen hvor lukt er noe som fremkaller minner. Så hender det at man overhører spennende samtaler mellom folk på bussen. Ellers henter også jeg inspirasjon fra andre bøker – både gode og dårlige.

Munkhaugen Eggan er egentlig utdannet innen markedskommunikasjon og psykologi, men har alltid vært opptatt av å skape leseglede for folk i alle aldre.

I tillegg til å drive Marthes Bok AS er hun også medlem av en gruppe med skrivende damer som kaller seg «Bokstøttene». Damene var for øvrig solid representert da Munkhaugen Eggan arrangerte sitt bokbad på Cafe Løkka i slutten av november.

«Desemberfloker» er utgitt på Skriveakademiet og er å få kjøpt på Norlis netthandel, enkelte Norli bokhandlere, hos Marthesbok.no og hos Frk. Wickstrøm på Heimdal

-Annonse-spot_img
LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img
-Annonse-spot_img

SISTE SAKER