Sangkoret Heimklang fyller 100 år

Inviterer til storstilt jubileumskonsert i Erkebispegården den 29. oktober.

Sangkoret Heimklang fyller 100 år. Og i jubileumsåret har koret fått vist seg ekstra godt fram på Heimdal hvor koret har hatt sin base siden starten i 1923.

-Vi har hatt oppsøkende korsang på 17. mai, både ved Heimdalshallen, ved stasjonskafeen og ikke minst i undergangen ved stasjonen hvor vi har overrasket og gledet mange reisende, forteller leder Karen Ervik.

Sangkoret Heimklang har ved flere anledninger overrasket togpassasjerer på Heimdal med flott korsang i undergangen . (Foto: RaSki)

Vårens høydepunkt var da koret jubilerte sammen med Norges Korforbund Sør-Trøndelag på sangerstevnet på Oppdal.

-Det var et hyggelig stevne hvor vi gjennomførte en flott konsert som fikk strålende tilbakemeldinger både fra publikum og korkritiker.

Men jubileumsfeiringen stopper ikke der. I september blir det stor jubileumsfest før det den 29. oktober braker løs med jubileumskonsert i Øysteinsalen i Erkebispegården.

I jubileumsåret har sangkoret Heimklang vist seg godt frem på Heimdal gjennom oppsøkende korsang (Foto: RaSki)

-Jubileumskonserten blir uten tvil høydepunktet i år. Dette blir en kveld fylt med musikalsk jubel, minner fra fortiden og blikk mot fremtiden, lover Ervik.

Ønsker flere medlemmer

Etter en tung periode under pandemien med store begrensninger, er nå engasjement på full fart oppover igjen. Nå søker Heimklang etter flere medlemmer.

-Vi ønsker flere stemmer til vårt musikalske fellesskap, spesielt ønsker vi flere mannfolk. Det må da være flere mannfolk på Heimdal og omegn som kan synge, smiler Ervik.

Vårens høydepunkt for Heimklang var sangstevnet på Oppdal (Foto: RaSki)

Ervik forteller at det å synge i kor dreier seg om mer enn bare det musikalske.

-Det sosiale felleskapet er veldig viktig, enten det er under øvingene på Åsheim ungdomsskole hver tirsdag, eller i forbindelse med turer og konserter. Gjennom sang, konserter og en lidenskap for musikk så har Heimklang blitt en viktig kulturinstitusjon på Heimdal. Vi håper derfor på enda flere medlemmer nå i jubileumsåret, avslutter Ervik.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER