Musikkelever ved Heimdal vgs setter opp Ibsen-klassiker

Viser "En folkefiende" i storsalen på Heimdal videregående skole onsdag 1. november kl. 19.00

Det er avgangselevene på musikklinja ved Heimdal vgs som nå setter opp et av Henrik Ibsens mest kjente verk.

-Det har blitt en tradisjon at elever som går sisteåret har et større tverrfaglig prosjekt man jobber med. Det hele er et elevdrevet prosjekt noe som gjør det ekstra imponerende å se hva man har fått til, forteller faglærer Anders Lilleng.

I likhet med tidligere oppsetninger har elevene også i år hatt ulike ansvarsområder man har jobbet med.

-De forskjellige ansvarsgruppene har jobbet med ting som manus, regi, scenografi, koreografi og kostymer. Noen av elevene har også komponert egen musikk, forteller Amalie Aune Klette (18) i PR-gruppa.

Faglærer Anders Lilleng, Vilde Svartrapmo og Amalie Aune Klette gleder seg til forestillingen.

Under selve forestillingen vil samtlige elever bli å se på scenen.

-Noe av det mest spennende med å jobbe på denne måten er når de ulike delene skal settes sammen til en helhet. Vi lærer mye om det å samarbeide på tvers av grupper og mellom elever med ulike interesser, forteller Vilde Svartrapmo (18)

Amalie og Vilde forteller at man har sett ulike versjoner av «En folkefiende» og at elevene har jobbet mye med å lage et stykke som kan være relevant også for dagens unge.

-«En folkefiende» ble skrevet i 1882 og mye er forandret både når det gjelder det norske språk og samfunnet generelt. Det forgiftede «sunnhetsbadet» står sentral i stykket til Ibsen, men det er nok ikke så mange i dag som har noen formening om hva et «sunnhetsbad» egentlig var. Ved å skrive om litt på stykket føler vi at Ibsens budskap kommer klarere frem enn det ellers ville ha gjort.

Forestillingen vises onsdag 1. november kl. 19.00 i storsalen (Bitfrost) på Heimdal videregående skole. Billetter fås kjøpt HER. (ekstern lenke)

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER