-Å legge ned musikklinja ved Heimdal vgs er helt på trynet!

Flere kjente artister har reagert sterkt på forslaget om å legge ned musikklinja ved Heimdal vgs. Torsdag 26. oktober arrangeres det støttekonsert ved skolen.

Trøndelag fylkeskommune har foreslått å fase ut flere linjer ved en rekke videregående skoler i Trøndelag. Bakgrunnen er at man må spare penger

En av linjene som er foreslått nedlagt er musikklinja ved Heimdal videregående skole. Torsdag 26. oktober stiller en rekke artister opp på en støttekonsert ved skolen.

-For oss er det viktig å markere den massive motstanden det er mot forslaget om å legge ned musikklinja på Heimdal. Det er uforståelig for oss hvordan fylket kan spare penger når lokaler som er spesialbygd for musikk må bygges om for titalls millioner, forteller musikklærer Tone Sand.

Reagerer

En av de som stiller opp på støttekonserten er Åsmund Flaten som har vært musikalsk ansvarlig for de fleste musikalprosjektene ved Trøndelag Teater de siste tjue årene.

Alle elevene ved musikklinja skal stå på scenen under støttekonserten torsdag 26. oktober. På bildet er hele linja fra storprosjektet deres våren 2023. (Foto: Heimdal videregående skole)

-Jeg var selv elev ved musikklinja fra 1988 til 1991. De tre årene ble avgjørende for min musikalske yrkesvei som utøvende musiker. Det å være i et miljø med andre musikkinteresserte elver og dedikerte lærere med tilrettelagte øvingsrom var helt fantastisk, forteller Flaten som reagerer sterkt på forslaget fra fylkeskommunen.

-Det er rett og slett helt på trynet! Skal vi fortsatt ha et mangfold av dedikerte og profesjonelle aktører innenfor hele kulturfeltet er musikklinja helt avgjørende.

Rasmus Rohde (Foto: Michaela Klouda )

Også artist og tidligere elev Rasmus Rohde reagerer sterkt på forslaget om å fase ut musikklinja ved Heimdal vgs.

-Å legge ned MDD-linjene vil ødelegge Midtnorsk kulturliv. Det vil svekke kunnskapen og håndverket i kulturfagene og forhindre rekrutteringen til alle de mange spennende yrkene i kulturnæringen. Dette er dessverre en trend, sukker Rohde som har vunnet Spellemannprisen ved tre anledninger.

Stor motstand

Dirigent og kunstnerisk leder for Nidarosdomens jentekor Anita Brevik gikk på musikklinja fra 1980 til 1983 og stiller opp på torsdagens støttekonsert.

-Min klasse var det tredje kullet på musikklinja. Det å komme sammen med likesinnede var et enormt «kick» og noe som utløste utrolig mye positiv energi og kreativitet. Av 24 elever gikk halvparten direkte videre til høyere musikkutdanning. Mange av disse møter og samarbeider jeg stadig med – ikke bare i Trondheim men også utenlands, forteller hun.

Også Brevik fyrer løs mot nedleggings-forslaget.

Anita Brevik (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

-Det er mildt sagt hårreisende! Om noen år vil dagens elever utgjøre en ny generasjon innen Trøndelags kulturliv. Her formes fremtidige musikere til institusjoner som Trondheim Symfoniorkester & Opera, Trondheimsolistene og Trøndelag Teater. I tillegg går mange videre til å bli musikkterapeuter, kirkemusikere, pedagoger, komponister, musikkprodusenter, lydteknikere, sceneteknikere, musikkgründere, musikkforskere, dirigenter og sangere

Støttekonsert

Jazzsaksofonist Mona Krogstad blir beskrevet som en svært lovende saksofonist og komponist. Også hun startet musikkutdannelsen ved Heimdal vgs før hun gikk videre til jazzlinja ved NTNU og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Mona Krogstad (Foto: Oliver Grudt Berre)

-3 år på musikklinja på Heimdal var helt avgjørende for min utvikling, både som utøver og menneske. Gjennom samspill, samhold og spennende prosjekter ble jeg utrolig motivert til å spille og skrive musikk, og søke på høyere musikkutdanning. Jeg er så takknemlig for de dyktige lærerne på musikklinja som inspirerte oss til å satse og drømme stort.

Under torsdagens støttekonsert vil 90 musikkelever opptre sammen med en rekke artister som alle har vært tidligere elever på musikklinja.

Rasmus Rohde, Åsmund Flaten, Andreas Aase, Sara Fjeldvær, Johannes Brevik, Mona Krogstad, Petter Wavold og Anita Brevik

Støttekonserten starter kl. 19 og finner sted i storsalen på Heimdal videregående skole

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER