Astrid Vårvik Nordheim kåret til årets ildsjel i Trondheim

Legger i vinterhalvåret ned 20 timer i uka på skøyteavdelingen i Leinstrand IL.

Trøndelag Idrettskrets har kåret Leinstrand ILs Astrid Vårvik Nordheim til årets ildsjel i Trondheim. Utdelingen finner sted under Idrettens Hederskveld på Nova kino fredag 3. november.

I kriteriene heter det at prisen tildeles personer som er pådriver for et sunt og trygt oppvekstmiljø, og som samtidig er en representant for en åpen og inkluderende idrettskultur.

Prisen tildeles videre personer som gjennom å gjøre «det lille ekstra» er med på å gjøre en forskjell i de ulike idrettslagene.

I sin begrunnelsen sa forslagsstiller Leinstrand IL blant annet dette om hvorfor Astrid Vårvik Nordheim fortjente å bli kåret til årets ildsjel.

«Astrid er en vaskeekte ildsjel med varmt hjerte for aktiviteter innenfor hurtigløp på skøyter og et stort varmt hjerte for Leinstrand idrettslag. Astrid har lykkes i å skape mestring og skøyteglede noe som gjorde at skøyteavdelinga i 2019 og 2020 fikk prisen som beste rekrutteringsklubb på skøyter i landet.»

I vintersesongen bruker Vårvik Nordheim nærmere 20 timer i uka på skøyteavdelingen. I tillegg til å være trener for 10-12 åringene og juniorgruppa, er hun også instruktør på skøyteskolen.

Vårvik Nordheim slår av en prat med titidligere verdensmester Frode Rønning.

-Det går også med en del tid i forbindelse med stevner, styrearbeid og ulike dugnader. Jeg trår til der det trengs, smiler Astrid som har vært skøytetrener i 30 år og leder av skøyteavdelingen de siste 7 årene

Ildsjel

Interessen for skøytesporten fikk Vårvik Nordheim allerede fra barnsben av. Hjemme på gården Okstad Vestre på Leinstrand vokste hun opp med en far som var lidenskapelig opptatt av idrett generelt og skøyter spesielt.

Kåre Vårvik, som selv var aktuell for den norske skøytetroppen til OL i 1952, startet vinteren 1967/68 opp skøytegruppa i Leinstrand IL. Han la ned utallige timer i skøytegruppa og gikk i bresjen for islegging av Klett stadion.

-Jeg og søsknene mine tilbragte mye tid på skøytebanen på Klett som den gang gikk rundt fotballbanen. Banen ble brukt til både trening og klubbløp. Også ”Leinstrandmila” på skøyter ble arrangert noen år her, forteller Vårvik Nordheim.

-Du har vært skøytetrener i mange år. Har du en spesiell treningsfilosofi?

-Noe av det vi legger stor vekt på i skøyteavdelinga er mestring og skøyteglede. Det er viktig at alle barn blir sett på trening og får positive tilbakemeldinger. Derfor er vi opptatt av å ha nok trenere på øktene til enhver tid.

Vårvik Nordheim følger med fra sidelinja i Fosenhallen i Bjugn.

Astrid trekker også frem viktigheten av ha et godt miljø i gruppa.

-Samhold og trivsel i de forskjellige aldersgruppene er noe jeg føler vi i skøyteavdelinga har fått til veldig bra gjennom ulike samlinger, turer og arrangementer. Det har nok vært en viktig faktor for at vi både i 2019 og 2020 fikk prisen som beste rekrutteringsklubb i landet.

Men Astrid understreker at de gode resultatene har kommet som følge av et målrettet teamarbeid.

-Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle i skøyteavdelinga. De er en super gjeng, både løpere, trenere, instruktører og foreldre. Det er også godt å ha et skøytestyre som jobber godt sammen. Ekstra takk til Grunde Njøs som er min «høyre hånd». Vi to samarbeider veldig bra. Og ikke minst takk til familien min med min mann Frank i spissen, som lar meg bruke tid på min lidenskap og hobby, avslutter Astrid.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

-Annonse-spot_img

SISTE SAKER